Ehdokasblogit avaavat uusia näkökulmia

Kolmekymmentä kuntavaaliehdokasta käy monipuolista ja asiantuntevaa keskustelua ehdokasblogeissa. Viime viikolla monen kirjoittajan polttopisteessä oli vanhusten asuminen ja hoito. Tällä hetkellä keskustelun ytimessä ovat muun muassa koulut, kyläkoulujen lisäksi lukio ja Anna Tapion koulu.

Myös kuntatalouden tarkasteluun tuodaan uusia näkökulmia. Syksyn aikana Helsingin Sanomat ja iltapäivälehdet ovat paheksuneet yrityksiä, jotka myyvät palveluitaan kunnille, mutta siirtävät miljoonavoittonsa veroparatiiseihin. Sen sijaan sitä ei ole ihmetelty, miten yritykset pystyvät tarjoamaan vähintään samantasoiset palvelut kuin kunta ja tekemään samalla miljoonavoittoja.

Myös kuntaverotuksen erikoisuuksia avataan lukijoille. Pälkäneellä maksuun pannun kuntaveron määrä ei ole noussut kymmenen vuoden aikana, vaikka veroprosenttia on kiristetty reilusti.

 

Lue ehdokasblogeista lisää: keskustelu.shl.fi/