Kokemuksia Ecuadorin vuorilta ja viidakoista

Erään aivan tavallisen suomalaisen miehen tie on ollut varsin monivaiheinen ja myrskyinen, ajoittain suorastaan kaoottinen. Tuskin kukaan, joka pojan oli hänen nuoruudessaan  tuntenut, olisi uskonut mikä hänestä sitten myöhemmin isona tuli.

Yksityiselämän kriisi ajoi miehen umpikujaan. Avioero romahdutti pohjan pois elämältä. Sitä seurasi pitkä ja rankka harhailu viinan, huumeiden, lääkkeiden ja erilaisten korvikkeiden sekakäytön vuoksi. Kotina toimivat rappukäytävät ja roskalaatikot. Oli vilu ja oli nälkä. Elämä poukkoili vankila- ja laitoskierteen vuoristoradalla. Lähellä ei ollut ketään eikä mitään.

Eeva ja Pekka Paukkula kertovat lauantaina kokemuksiaan Ecuadorin vuorilta ja viidakoista.

Kului vuosia elämän pimeällä puolella, kunnes viimein itsetuhon partaalla hän rukoili: ”Jumala, jos olet olemassa, ilmesty minulle!”  Vastaus tuli yllättävällä tavalla. Eräänä iltana Jumala nosti hänet konkreettisesti pystyyn ja ohjasi alttarille, jolla sisin avautui ja tuska, ahdistus, häpeä, yksinäisyys ja kipu otettiin pois.

Forssan seudulla asuva ja vaikuttava mies on nimeltään Pekka Paukkala. Voimakkaan lähetyskäskyn vuonna 1984 saanut Paukkala on toiminut viimeiset 15 vuotta Etelä-Amerikan Ecuadorissa kezua -intiaanien parissa – 11 vuotta vuorilla ja neljä vuotta viidakossa.

Paukkala kertoo kokemuksistaan ja Jumalan uskollisesta huolenpidosta Ilosanomapäivillä   Suoraman seurakuntakeskuksessa lauantaina. 27.10. kello 13–19.30 järjestettävän tapahtumassa ovat Pekka ja Eeva Paukkalan lisäksi paikalla muun muassa Turkka Aaltonen, Sirpa Riihimäki ja Kari Mikkonen Kangasalta.