Sahalahden kirkkokuoro 120 vuotta

Tutkimuksinkin on osoitettu, että laulu pidentää ikää – etenkin kuorolaulu. Hyvä yhteinen harrastus, kuten kuorotoiminta, luo sosiaalista pääomaa, joka edistää ihmisten hyvinvointia ja tukee terveyttä.

Sahalahdella on kuorolaulun muodossa harrastetulla kansanterveystyöllä poikkeuksellisen pitkät perinteet. Sahalahden kirkkokuoro on yksi Suomen vanhimmista. Tänä vuonna kuoro viettää 120-vuotisjuhlia.

Vuonna 1891 Sahalahdelle saatiin uusi, innokas ja monitoiminen kanttori Johannes Kanninen. Ensi töikseen hän perusti paikkakunnalle ”laulukunnan”, jonka perillinen – ikävuosistaan huolimatta – yhä varsin vireä Sahalahden kirkkokuoro on.

Kuoro juhlii pyöreitä vuosiaan musiikkipitoisen juhlamessun merkeissä ensi sunnuntaina eli 28.10. kello 10 kotikirkossaan Sahalahdella. Messun jälkeen seurakuntatalolla tarjotaan soppaa ja täytekakkukahvit.