Kunnan koirapuisto tuloillaan Kangasalle

Kangasala saanee vihdoinkin paljon toivotun koirapuiston. Toive koirapuiston perustamisesta nousi selvästi esiin esimerkiksi viime keväänä, kun asukkaiden mielipiteitä kunnan viheralueista kyseltiin internetissä.

Viheralueiden toteuttamisohjelmassa 2013–2020 puisto on merkitty rakennettavaksi vuosien 2016–2020 aikana. Koirapuiston sijoituspaikka tulee olemaan keskustan tuntumassa.

– Tarkempaa suunnittelua ei ole vielä tehty. Koirapuiston kustannusvaikutus olisi arviolta 50 000 euroa, kunnanpuutarhuri Jari Järvinen laskeskelee.

Koirapuistot ovat koirien vapaana pitämiseen tarkoitettuja aidattuja alueita. Koirapuiston minimivarustetasoon tulee kuulua aidat, portit, jäteastiat sekä infotaulu. Alueen jakaminen isoille ja pienille tarkoitettuihin osiin on suositeltavaa.

Kuhmalahdelle valmistui viime kesänä yksityisen ylläpitämä koirapuisto, joka sijaitsee yrittäjä Janne Uusitalon yrityksen pihapiirissä. Koirapuisto on rajattu uusiomateriaalia käsittelevän laitoksen kupeeseen. Metsästä erotettu, puustoinen alue on aitaamisen jäljiltä lähes luonnontilassa.

 

Uusi palstaviljelyalue

Viheralueiden toteuttamisohjelmassa ennakoidaan, että kotitarveviljelyn suosio tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Kangasalta löytyy tällä hetkellä yksi palstaviljelyalue Kyötikkälässä, mutta tavoitteena on toisen perustaminen vuosina 2016-2020.

Palstaviljelyalueet antavat mahdollisuuden puutarhaharrastukselle ja vapaa-ajan viljelylle. Kyötikkälän palstaviljelyalueelta voi vuokrata noin aarin kokoisia palstoja.

 

Sahalahdelle veneluiska

Kangasalla on yhteensä 19 venerantaa, joista kahdessa on rantapaikkojen lisäksi laituripaikkoja. Uudiskohteena toteuttamisohjelmassa mainitaan Sahalahden veneluiska, jota suunnitellaan rakennettavaksi vuosien 2016–2020 aikana. Viheralueohjelmaa koottaessa ilmeni, että selkein palvelullinen puute on ollut juuri Sahalahden alueella.