Jätetaksa nousee ensi vuonna

Ensi vuoden jätemaksujen korotusten takana ovat lähinnä jäteveron nousu, kuljetuskustannusten kallistuminen ja yleinen kustannustason nousu.

Esimerkiksi omakotitalossa, jossa 240 litran jäteastia tyhjennetään kahden viikon välein, jätemaksut ovat nousemassa runsaan 12 euroa vuodessa. Kerrostalossa, jossa on 20 huoneistoa, kolme 660 litran sekajäteastiaa ja yksi 240 litran biojäteastia, kustannusten arvioidaan nousevan vajaa 11 euroa huoneistoa kohden.

Haja-asutusalueen aluejätepisteiden käyttäjien vuosimaksut ovat nousemassa vakinaisen asumisen huoneistoilta vajaa 16 euroa ja vapaa-ajan asunnoilta noin yhdeksän euroa vuodessa. Kangasalan tekninen lautakunta esitti toiveen, että aluejätepisteiden käyttäjien vuosilaskutus tehtäisiin kahdessa osassa. Lautakunnan mukaan vuosimaksun maksaminen kerralla on kohtuutonta, kun kiinteistökohtaisen jätteenkuljetuksen alueella laskutusväli on pääsääntöisesti kolme–neljä kuukautta. Pälkäneen teknisellä lautakunnalla ei ollut esityksestä huomautettavaa.

Uudet jätemaksut on vahvistanut uusi jätehuoltojaosto, joka toimii Pirkanmaan kuntien yhteisenä toimielimenä. Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat ovat perustaneet lain edellyttämän jätehuollon yhteistoiminta-alueen, jonka isäntäkuntana toimii Tampere.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?