Saha soi Pälkäneen kirkossa

Sahansoittaja Aarne Laasonen toimii Piccolon kamarikuoron solistina sunnuntaisessa Pelimannigospel -konsertissa Pälkäneellä.

Kirkossa 18.11. kello 18 alkavassa konsertissa kiedotaan yhteen kolme musiikinlajia, kamarikuoro- ja pelimannimusiikki sekä Suomi-gospel.

Aarne Laaksonen kiertää marraskuun puolivälissä Piccolon kamarikuoron kanssa neljällä paikkakunnalla. Pelimannigospelia päästään Pälkäneen lisäksi kuulemaan Tampereella, Forssassa ja Salon Perttelissä.

Konserttien solisteiksi nousevat erilaiset sahat. Vaikeasti hallittavalla instrumentilla taiteilee Aarne Laasonen, sahansoiton Suomen mestari kymmenen vuoden takaa.

Säestyspuolella konsertissa soi suomalaisen pelimannimusiikin ydinpari, harmooni ja kontrabasso, soittajina Lauri Tikkanen ja Minna Korpijaakko. Konsertin johtaa Heikki Hinssa.

Piccolon Kamarikuoro on 17–25-vuotiaiden tamperelaislaulajien kuoro, joka konsertoi ahkerasti ja tekee vuosittain useita kiertueita.

Valtaosa musiikista on tuttuja kansanomaisia virsiä ja lauluja, kuten Päivä vain ja hetki kerrallansa sekä Vaiennut viulu. Sovituksista monet ovat uusia, tätä projektia varten tuotettuja, tekijöinä Lauri Tikkanen ja Maria Jokinen. Konsertissa kuullaan myös yksi aivan uusi sävellys, Maria Jokisen kamarikuorolle säveltämä Körö körö kirkkoon.