Reserviupseereilla ja -aliupseereilla kiireinen joulunalusaika

Pälkäneen reservijärjestöt valmistelevat tupaillassa ensi torstaina Kostiakodin Päämajassa loppuvuoden asioita. Kuusen pystytys torille ja Itsenäisyyspäivän kunniavartiot ovat joulukuun ensimmäisiä tehtäviä. Perinteiset joulutulet Syrjänharjun supassa järjestetään 18. kerran lauantaina 22.12. kello 17.30 – kaikki ovat silloin tervetuloa tähän koko perheen tilaisuuteen.

Jouluaaton kunniavartioon osallistuu vuorollaan noin 35 reserviläistä, joukossa isiä poikineen, veljeksiä ja niin edelleen. Myös Maanpuolustusnaiset toimivat ja järjestävät 5.12. lotille, lottatytöille ja Kostiakodin väelle jo perinteisen kahvitilaisuuden.

Ensi torstain tupaillan alussa voi kokeilla myös ammuntaa ”eko-aseilla” (pistooli ja rynnäkkökivääri), joiden toiminta perustuu kameratekniikkaan – ampumatulos näkyy siis erillisellä näytöllä. Kyseessä on ehdottoman turvallinen, lähinnä sisätilojen ammunta, jossa maali on 10 metrin päässä. Tilaisuuden alussa saa tietoa myös reserviläistoiminnasta ja voi liittyä vaikka jäseneksi.

 

Hannu Liesilä tähtäilemässä ”eko-rk:lla”.