Rautajärven joulu avataan lauantaina

Pälkäneen ja Luopioisten joulunavauksiin on vuosien varrella muodostunut omat perinteensä.

Pälkäneellä perjantaina 30.11. järjestettävä tapahtuma huipentuu totuttuun tapaan Vuoden Pälkäneläisen julkistamiseen ja palkitsemiseen. Lisäksi päästään seuraamaan komeaa ilotulitusta, joka juhlistaa tällä kertaa yrittäjäyhdistyksen 30-vuotista taivalta.

Myös Luopioisten joulunavaus on tänä vuonna siirretty perjantaille. Tapahtuma alkaa 30.11. joulutorilla, jonka huipentumana on musiikkiesitys, joulutervehdykset ja kuusen kynttilöiden sytytys. Ilta jatkuu jouluisen ohjelman parissa Mikkolan Navetalla.

Eija Tähkänen (vasemmalla) ja Aleksandra Rosendahl.

Rautajärven joulu avataan jo viikkoa aiemmin, tulevana lauantaina.

– Ajattelimme, että olisi hienoa järjestää yhdessä joulunavaus, kun kylän kaikki palvelut ovat nykyisin tässä yhdessä rivissä. Kaikilla on lauantaina avoimet ovet, ja tarjoamme kerralla koko kulmakunnalle jouluiloa, Eija Tähkänen sanoo.

Lauantaisen joulunavaustapahtuman ohjelma ja tarjoilut keskittyvät hänen emännöimäänsä EloTähkään. Kahvilassa pääsee seuraamaan kello 10.30 Rautajärven koulun tiernapoikien esitystä ja kuulemaan kello 11 Arja Nuuttilan viulumusiikkia. Tarjolla on riisipuuroa, rusinasoppaa, glögiä ja pipareita. Lisäksi Aitoon Penttilän tila maistattaa täksi jouluksi kehiteltyjä peruna- ja porkkanalaatikoita.

Rautajärven joulunavauksessa ovat mukana muutkin ”Itäkeskuksen” ja keskustan yrittäjät eli Aleksandra Rosendahl Parturi-Kampaamo Sandrasta, Pia Uusitalo Rautajärven kyläkaupasta, Jari Hippeläinen Hippeläisen sekatavarakaupasta ja jäsenkorjaaja Arja Annala.

Rautajärven joulunavausta vietetään lauantaina 24.11. kello 10–14. Seuraavana sunnuntaina Rautajärven koulu ja kyläyhdistys järjestävät perinteiset joulumyyjäiset. Ne täyttävät Rautahovin 2.12. kello 11–14.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?