Kisassa punnitaan ysiluokkalaisten päässälaskutaito

Pälkäneen matikkaosaajat opettajineen.

Kangasalan Seudun Osuuspankki palkitsi viime keskiviikkona tämänvuotisen peruskoulujen matematiikkakisan parhaat Pälkäneeltä ja Luopioisista. Pälkäneen yhteiskoululta palkinnon pokkasivat Varpu Aho, Tatu Eklund ja Janette Aho. Pälkäneen konttorilla pidetty palkitsemistilaisuus järjestettiin yhdessä Luopioisten Osuuspankin kanssa. Anna Tapion koulun kolme matikkakisan parasta olivat Helmi Hämäläinen, Auni Sergejeff ja Paavo Jäppi.

Matematiikkakilpailu on valtakunnallinen peruskouluissa vuosittain järjestettävä kilpailu. Tänä vuonna se järjestettiin 7. marraskuuta.  Kisassa ei saa käyttää apuvälineitä eli laskimen käyttö on kielletty. Tehtävien laskemiseen on varattu 50 minuuttia ja niiden ratkaisussa loogisesta päättelykyvystä on suurta apua tehtävien ratkaisemiseen. Kilpailu kuuluu Matemaattisten aineiden opettajien liiton Neljän tieteen kisat -kilpailuohjelmaan.

Alkukilpailu järjestetään kouluissa. Kunniakirjan saavat kunkin koulun kolme parasta ja valtakunnallisesti noin sata parasta. Koulut tai koulujen yhteistyökumppanit osallistuvat kilpailijoiden palkitsemiseen.  Kaikkien kisaan osallistuneiden koulujen alkukilpailusta yhteensä 20 parasta kutsutaan loppukilpailuihin.  Loppukilpailun kaksi parasta saa oikeuden edustaa Suomea Viron matematiikkaolympiadeissa.

Kangasalan Seudun Osuuspankki on ollut kisassa useamman vuoden ajan mukana palkitsemassa hyvin menestyneitä. Keskiviikkona palkittiin Pälkäneen lisäksi myös Kangasalan kunnan koulujen kolme parasta. Pitkäjärven koululta palkittiin Aleksi Mettälä, Vilma Tarri ja Eemeli Heiskanen. Pikkolan koulun kolme parasta olivat Konsta Koponen, Jussi Nieminen ja Heini Lampinen. Sariolan koulusta palkinnon saivat Sanni Nieminen, Casper Järvinen ja Topi Koivula.