Hippeläinen laajensi toimintansa viemäripalveluun

Rautajärven Viemäripalvelu on palvellut alueen asukkaita parin kuukauden ajan.

Kun Hippeläisen perheen Rautajärvellä sijaitsevaan kotitilaan vilkaiseekin, tajuaa mitä on todellinen maaseutuelämä. Pihaa ympäröi hiljainen ja laaja metsä, kissa luikahtaa sisään navettaan, rapaiset kumisaappaat nököttävät portinpielessä ja perheen emäntä laittaa tapettia talon seinille.

– Meillä kaikki osallistuvat täällä vähän kaikkeen, isäntä Tapio Hippeläinen toteaa.

Ja vähän kaikkea Hippeläiset puuhaavatkin. Tai enemmän kuin puuhaavat, sillä elantonsa perhe ansaitsee maatalouden sekä puutavaran sahaamisen, höyläämisen ja kyllästämisen lisäksi tätä nykyä myös viemäripalvelulla. Saapa heiltä myös rakennustarvikkeet aina nauloista rakennusten peltikattoihin.

 

Laaja työnsarka

Mika Hippeläinen on tottunut ajamaan isoilla koneilla.

Parisen kuukautta sitten toimintansa aloittanut Rautajärven Viemäripalvelu tyhjentää lokakaivot kaikkialla Pälkäneen alueella, ja pidemmälläkin, jos tilausta tulee. Tapio Hippeläisen kanssa työnsarkaa hoitaa hänen poikansa Mika Hippeläinen.

Käsistään taitavia kun kaikki perheen jäsenet ovat, syntyi kuorma-autoon liitettävä lokasäiliö omin käsin.

– Sen käyttöä opiskelimme jonkin aikaa, mutta nyt sekin alkaa sujua. Lisäksi autoa on todella hyvä ja vakaa ajaa, sillä vaihdoimme vanhan kaksiakselisen kuorma-auton suurempaan vanhan jäädessä säiliön vuoksi pieneksi, Mika Hippeläinen kertoo.

Tutuksi autojen kanssa pelaaminen tuli myös viime vuonna Parolan autokomppaniassa, jossa Hippeläinen suoritti asepalveluksensa autonkuljettajana.

– Ja olenhan minä tietenkin kaikenlaisiin koneisiin täällä kotona tottunut, erilaiset metsä- ja maatalouskoneet ovat kyllä tulleet tutuiksi.

Kuorma-autoon voi lokasäiliön lisäksi liittää myös esimerkiksi roska-, sora-, rahti- tai nosturilavan, joten tulevaisuudessa miesten työnsarka saattaa laajeta vielä entisestään.

 

Tyhjennys kerran pari vuodessa

Kuinka usein lokakaivot sitten tulisi tyhjentää?

– Kerran pari vuodessa, riippuen säiliön koosta. Ja tietenkin kannattaa aina silloin tällöin tarkistaa kaivon kunto ja täyttöaste, ettei sisältö tulvi ulos. Sellaistakin on käynyt. Ja kuten arvata saattaa, se ei ole kovin mukavaa, Tapio Hippeläinen toteaa.