Musiikkiopiston joulukonsertti maanantaina

Valkeakosken musiikkiopiston Pälkäneen toimipisteen joulukonsertti järjestetään Pälkäneen seurakuntatalolla maanantaina 3.12. kello 18.00.

Konsertin aloittavat muskarilaiset. Muskarilaisten esityksissä 4–5-vuotiaat tontut hiipivät joulunaluspuuhissaan kurkistelemassa, onko jouluvalmistelut jo tehty. 2–3-vuotiaat ja 5–6-vuotiaat ryhmäläiset soittavat ja laulavat alkutalven kurasäästä ja siitä, kuinka rapa roiskuu koko syksyn kestäneen vesikuurin jälkeen.

Konsertin monipuolinen ohjelma sisältää muun muassa pianistien, viulistien, sellistien, kitaristien ja kanteleen soittajien esityksiä yksin ja yhdessä. Ohjelmanumeroissa kuullaan musiikkia barokkisävellyksistä nykymusiikkiin, joululauluja unohtamatta.

Konsertissa kuullaan myös musiikin perusteiden ryhmien yhdessä työstämä äänimaisemateos Kaamos. Teosta valmistaessaan oppilaat ovat pohtineet, millaista on pohjoisessa kaamoksen aikaan – miltä kuulostavat paukkuva pakkanen, revontulet, tähdet ja pimeys. Oppilaat soittavat omia instrumenttejaan tai tavallisia koulusoittimia joko sellaisenaan tai tuunattuna. Teoksessa on selkeä suunniteltu rakenne, jonka mukaan edetään, mutta tilaa on jätetty myös soittajien omalle improvisoinnille.