Merkkihenkilönä Joulupukki

Vehoniemen Automuseon joulupostimerkin merkkihenkilönä on totuttuun tapaan Joulupukki. Automuseon pukki turvautuu keleihin katsomatta nelipyöräiseen kyytiin. Tämänvuotisessa merkissä alla on avomallin Chevrolet.

Vehoniemen Automuseo julkaisee oman joulumerkin jo kymmenettä kertaa. Ensimmäistä merkkiä valmistettiin vuonna 2003 varovaiset 200 kappaletta. Määrä osoittautui auttamatta riittämättömäksi, ja nykyisin merkkiä tehdään 500 kappaletta.

5. joulukuuta myyntiin tulevan joulumerkin on piirtänyt Rainer Mäkipää. Hämeenkyröläistaiteilijan naivistinen tyyli on edellisvuosilta tuttu. Joulumerkkiä saa Vehoniemen Automuseolta.

Joulumerkin lisäksi Vehoniemen Automuseo tekee postimerkkejä muistakin aiheista, muun muassa Vehoniemen maisemista, museokoirasta, -autoista ja -moottoripyöristä sekä pienoismalleista.

Uusin joulumerkki on jo 19. Automuseon omamerkki. Vehoniemen merkkien suosio on kasvanut postimerkkiharrastajien joukossa, sillä Itella julkaisee entistä vähemmän merkkejä.

Automuseo on kerännyt myös oman kokoelman ajoneuvoaiheisista postimerkeistä. Se tulee myöhemmin myös museovieraiden nähtäville.

 

Vehoniemen Automuseon tämänvuotisessa joulumerkissä pukki ja muori huristavat lahjoilla lastatulla avomallin Chevroletilla tähtitaivaan alla.