Joulunavauksen ilotulitus siirtyi itsenäisyyspäivään

Talvimyrsky siirsi Luopioisten joulunavauksen sisätiloihin ja latisti Pälkäneen joulunavauksen: kolmesta kohokohdasta kaksi peruuntui. Ilotulitus ei ollut mahdollista tuiverruksessa, sillä raketit olisivat lentäneet tuulen mukana minne sattuu. Myöskään hevosia ei voitu tuoda iltaa kohti yltyneeseen tuiverrukseen, joten lapset eivät päässeet ratsastamaan.

Kolmaskin kohokohta oli myrskyn vuoksi pitkään vaakalaudalla, sillä Vuoden Pälkäneläiseksi valittu Rautajärven kyläkauppias Pia Uusitalo ei meinannut päästä paikalle pokkaamaan palkintoaan. Sähkökatkon pimentämät kylmälaitteet saatiin käyntiin neljän jälkeen, ja lihat, maidot ja pakasteet voitiin siirtää takaisin kylmäkaappeihin ja -altaisiin. Kun kassakoneet toimivat, kyläkauppias saattoi jättää myymälän tuuraajan hoidettavaksi Onkkaalan-visiitin ajaksi.

Joulunavauksen peruuntuneelle ilotulitukselle pyritään saamaan lupa torstai-illaksi. Mikäli uusia esteitä ei ilmaannu, ilotulituksella juhlistetaan itsenäisyyttä kuuden aikaan illalla. Sen jälkeen ehtii televisioruudun äärelle seuraamaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Itsenäisyyspäivän ilotulituksesta lisää tietoa keskiviikon lehdessä ja shl.fi -sivustolla.