Lumimyrskystä Navetan suojiin

Marjut Heiniö tarkastelee Raija Eskolinin myyntipöydän tarjontaa. Vieressä Tuija Andersson, taustalla Helga Simola.

Luopioisten Joulunavaustapahtuman siirtäminen ulkosalta Mikkolan Navetan suojiin säästi niin kävijät, esiintyjät kuin myyjätkin kohmettumiselta. Perjantai-iltaisessa lumimyräkässä kun ei olisi enää lämmittänyt kuuma glögi saati hyvä tunnelma.

Kukkian Kädentaitajien ulos ajateltu Joulutori käsitöineen ja leivonnaisineen mahtui hyvin levittäytymään Navetalle. Päätös sisälle menosta tehtiin jo sen verran varhain, etteivät myyjät olleet ehtineet pystyttää kojujaan pihalle.

– Miten sinne olisi ollenkaan pitänyt pukeutua, Meeri Salonen ja Tirppa Ventoniemi ihmettelivät.

Sisätilan lämmössä kävijöiden oli mukava hytisemättä ihastella ja ostaa laadukkaita käsitöitä. Marjut Heiniö kantoi kassissaan ainakin ranteenlämmittimiä. Tuija Andersson iloitsi arpajaisvoittonaan saamista patalapusta ja patakintaasta.

– Nämä ovat oikein kunnolliset, hän kehui.

Marjatta Stenius-Kaukonen suunnisti ensimmäiseksi leipomusten luo.

– Joulutortut kahdelle, pieni bostonkakku ja hiivaleipä. Vauvan vaunuun löytyi tällainen jouluaiheinen koriste, hän luetteli ensimmäiset ostoksensa.

 

Anja Tuokko (vasemmalla) ja Raija Salonen täyttämässä puurolautasiaan.

Oma koriste kuuseen

Eteisen oven viereen nostettu kuusi alkoi pian täyttyä kävijöiden itse tehtailemista koristeista. Askartelupöydän ääressä istui Roope Haili.

– Tästä tulee kynttilä, poika kertoi aluillaan olevasta työstä.

Helene ja Merja Haatajan kotonakin on jo virittäydytty joulutunnelmaan.

– On soitettu joululauluja. Pipareita ja joulutorttuja on syöty, jouluksi tehdään taas uudet.

Jouluiset makeat herkut, riisipuuro ja glögi tekivät kauppansa myös Mikkolan Navetalla. Pia Suhosen pöytään kantamasta puurokattilasta kauhoivat omat annoksensa muiden muassa Anja Tuokko ja Raija Salonen.

Väki sai nauttia lisäksi jouluisesta ohjelmasta, jota tarjoilivat ainakin Tiernapojat, Hyvät Naiset ja Herrat –yhtye sekä Korvatunturin asukas.

Roope Haili askartelee koristetta Navetan joulukuuseen. Merja Haataja (takana vasemmalla) ja Helene Haataja ovat lähdössä tutkimaan joulunavaustapahtuman tarjontaa.