Verenluovutustilaisuus Kuhmalahdella keskiviikkona

Kuhmalahdella järjestetään verenluovutustilaisuus keskiviikkona 12.12. Liikkuvan veripalvelun hoitajat poikkeavat Pentosalille kello 14–18. Tänä vuonna kuhmalahtelaisten toiveisiin on vastattu, ja veripalvelun hoitajat ovat paikalla tunnin pidempään kuin aikaisempina vuosina.

Verenluovuttajaksi sopii jokainen 18–65-vuotias, itsensä terveeksi tunteva, vähintään 50 kilogrammaa painava henkilö. Hemoglobiiniarvo mitataan paikalla ennen luovutusta, ja hoitajan haastattelussa selvitetään ne seikat, jotka mahdollisesti estävät sillä kertaa veren luovuttamisen. Huomion arvoista on se, että yhden kerran luovutuksella jokainen voi auttaa kolmea avun tarvitsijaa. Verivalmisteita tarvitaan muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaille, onnettomuuksissa loukkaantuneille sekä keskosvauvoille.

Pentosalilla luovuttajille on tarjolla makoisat kahvit.  Ja tärkein on tietenkin hyvä mieli tehdystä hyvästä teosta.

Vapaaehtoinen veren luovuttaminen on monille henkilöille oikeasti sydämen asia. Vakituisista luovuttajista on muodostunut Kuhmalahdellakin uskollinen joukko, joka kerrasta toiseen saapuu paikalle ojentamaan kätensä, kun kutsu kuuluu.