Luottamushenkilövalinnat: Puheenjohtajat selvillä, jäsenet varmistumassa

Urkko johtaa valtuustoa, Laesterä kunnanhallitusta

Petri Urkko jatkaa valtuuston puheenjohtajana.

Pälkäneen tulevan nelivuotiskauden kuntapäättäjät alkavat olla selvillä. Puolueet ovat kokoontuneet kuntavaalien jälkeen kolmeen kertaan neuvottelemaan paikkajaosta.

– Neuvottelut sujuivat asiallisesti ja rakentavassa hengessä. Kaikki valinnat on tehty yksimielisesti, neuvotteluryhmän sihteerinä toiminut Tiina Kokkola (kok) kertoo.

Paikat jaettiin vaalituloksen mukaisesti. Kokoomus ja keskusta saavat yhdeksänjäsenisiin toimielimiin kolme paikkaa. Sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton tekninen vaaliliitto toi vasemmistopuolueille kaksi paikkaa. Perussuomalaiset saivat yhden paikan kunnanhallitukseen ja yhdeksänjäsenisiin lautakuntiin.

Neuvotteluryhmässä sovittiin puheenjohtajista, varapuheenjohtajista ja kunnanhallituksen kokoonpanosta. Lautakuntien lopullinen kokoonpano varmistuu, kun puolueet saavat jäseniltä hyväksynnän tehtävään. Myös maakunnalliset luottamuspaikat varmistuvat myöhemmin.

 

Hallitus uusiutui perusteellisesti

Pälkäneen kunnanvaltuuston puheenjohtajana jatkaa Petri Urkko (kesk). Varapuheenjohtajia ovat Rainer Zeitlin (kok) ja Maria Aho (sd).

Valtuuston varapuheenjohtajana päättyvän nelivuotiskauden toiminut Eero Laesterä siirtyy kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.

Kunnanhallituksen saa vedettäväkseen Eero Laesterä (kok). Varapuheenjohtajina toimivat Eveliina Hakala (kesk) ja Risto Lindholm (sd).

Laesterä on istunut aiemmin hallituksessa valtuuston varapuheenjohtajan ominaisuudessa, Hakala ja Lindholm ovat uusia valtuutettuja ja kunnanhallituksen jäseniä. Hakalalla tosin on kokemusta vastaavista tehtävistä Luopioisten ajoilta.

Uuteen kunnanhallitukseen kuuluvat lisäksi Maisa Vehkalahti (kok), Jarkko Pihkala (kok), Heikki Rönni (kesk), Outi Viitanen (kesk), Pauliina Jaakkola (sd) ja Tero Ahlqvist (ps). Kaikki jäsenet Pihkalaa lukuun ottamatta ovat vasta aloittamassa kuntapäättäjäuraansa.

Tähän saakka kunnanhallitusta johtanut Antti-Jussi Mikkola (kok) ei enää asettunut ehdolle syksyn vaaleissa.

 

Zeitlin ja Kittilä jatkavat

Rainer Zeitlin (kok) jatkaa perusturvalautakunnan ja Jukka Kittilä (kesk) vapaa-aikalautakunnanpuheenjohtajana. Mirva Kittilä (kesk) saa johdettavakseen sivistyslautakunnan ja Timo Ailio (sd) teknisen lautakunnan.

Rakennuslautakuntaa johtaa Tom Hirmukallio (sd) ja ympäristölautakuntaa Otto Norokorpi (kok).

Ville Klasila (kok) johtaa tarkastuslautakuntaa, Arja Kokkola-Ahava (kok) keskusvaalilautakuntaa ja Hanna Keino (sd) suhteellisen vaalin lautakuntaa.

Uuden kunnanhallituksen ja lautakunnat valitsee uusi valtuusto, joka järjestäytyy vuodenvaihteen jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?