Osuuspankki sulkee Aitoossa

Luopioisten Osuuspankki sulkee Aitoon konttorin tammikuun lopussa. Viimeinen kyläkonttori suljetaan, kun aitoolaisia vuosikymmenet palvellut Mailis Lehtonen jää eläkkeelle.

Luopioisten Osuuspankin toimitusjohtaja Esa Jokinen (oikealla), hallituksen puheenjohtaja Jaana Jokinen ja varapuheenjohtaja Outi Helminen-Järvinen.

– Luopioisissa oli vielä reilut viisi vuotta sitten seitsemän pankkikonttoria: Säästöpankilla neljä ja meillä kolme, toimitusjohtaja Esa Jokinen muistelee.

Molemmat pankit palvelivat aikanaan Luopioisissa, Aitoossa ja Rautajärvellä. Säästöpankilla oli lisäksi konttori Puutikkalassa. Nyt molemmat pankit toimivat enää Luopioisten kirkolla.

Myös muut pankit ovat viime vuosina harventaneet konttoriverkostoaan. Vuosi sitten Nordea vetäytyi Pälkäneeltä ja Kangasalan seudun osuuspankki lopetti Kuhmalahden kirkonkylän konttorin.

Konttoriverkoston harveneminen johtuu pankkiasioinnin vähentymisestä. Käteinen nostetaan pankkiautomaateista ja laskut sekä muut rutiiniasiat hoidetaan netissä. Yhden hengen konttoreiden sulkemista on perusteltu myös turvallisuussyillä.

– Yhden hengen konttori on ongelmallinen asiantuntijapalveluiden kannalta. Isompiin ja aikaa vieviin asioihin on vaikea syventyä, kun koskaan ei tiedä, tuleeko kesken kaiken uusia asiakkaita, Esa Jokinen sanoo.

Maksupalvelu säilyy Aitoossa ennallaan, vaikka konttori sulkee.

– Pankkisiirtolaatikkoon jätetyt laskut haetaan joka pankkipäivä. Rahaa on nostettu tiskiltä varsin vähän. Anna Tapion koululaisilla on nykyisin pankkikortit, eivätkä he asioi pankissa entiseen malliin, Jokinen kertoo.

Aitoon konttorin sulkemisesta päätti Luopioisten Osuuspankin hallitus. Konttori on palvellut tähän saakka kolmena päivänä viikossa. Ovet ovat viimeistä päivää auki 30.1.