Valtuustoaloite: Kukkian saari olisi voitu saada Metso-ohjelmaan

Rajalansaarta ei suojella

Perttu Pohjanperä epäili, että Pälkäneellä sekoitetaan luonnonsuojelualue ja luonnonpuisto.

Luopioisten kirkonkylän edustalla sijaitsevaa Rajalansaarta ei suojella. Asiasta päätti lopullisesti kunnanvaltuusto.

– Naapurikunnissa etsimällä etsitään suojeltavaksi sopivia alueita, mutta meillä ei ymmärretä tällaisten asioiden imagomerkitystä kunnalle, suojelualoitteen toinen allekirjoittaja Timo Ailio (sd) harmitteli.

Toinen allekirjoittaja Perttu Pohjanperä (vas) sanoi, että jos asian kanssa olisi edetty ripeämmin koko saari olisi saatu Metso-ohjelmaan. Nyt 18 hehtaarin saaresta 4–6 hehtaaria voidaan suojella luonnonsuojelulailla, Pohjanperä arveli.

– Valtuutetuilla on ollut väärä käsitys siitä, mitä luonnonsuojelualue tarkoittaa. Suojelualueella saa liikkua entiseen tapaan jokamiesoikeudella, mutta saunavihtaa ei saa tehdä. Moni on sekoittanut suojelualueen luonnonpuistoon, jossa saa kulkea vain erikoisluvalla, hän epäili.

Kunnanjohtaja Esko Arasalon käsityksen mukaan Metso-ohjelmaan olisi voitu saada noin puolet saaresta.

– Mutta se olisi estetänyt esimerkiksi yritystoiminnan saaressa.

Arasalon mukaan viranomaiset saattavat määrätä hyvin tarkasti, mitä suojelualueella saa tehdä.

– Keinänrannassa näin voi ollakin, mutta se on erikoiskohde. Rajalansaari on tavallinen kohde, jossa suojelu ei estäisi esimerkiksi polkuverkoston tekemistä Pohjanperä sanoi.

Äänestyksessä Veikko Jokela (sd), Jyri Kankila (vihr) ja Vilho Nikkanen (vas) kannattivat Ailion ja Pohjanperän aloitetta Rajalansaaren suojelemisesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?