Paikallisesta mediasta löytyvät paikalliset tiedot

Linkosuon tuotekehittäjä Tytti Tukiainen on Sydän-Hämeen Lehden Facebook-sivujen 400. tykkääjä.

Pälkäneläinen Tytti Tukiainen on Sydän-Hämeen Lehden Facebook-sivujen 400. tykkääjä. Raja saavutettiin joulun aikaan. Tukiainen kertoo etsivänsä paikallislehdestä esimerkiksi tietoja kotipaikkakunnan tapahtumista.

– Yhtä lailla minua kiinnostavat ennakkojutut tulevista tilaisuuksista kuin myös raportit jo pidetyistä tapahtumista. Näistä löytyy todella hyvin tietoa myös lehden Facebook-sivuilta, Linkosuon leipomolla tuotekehittäjänä työskentelevä Tukiainen kehaisee.

Sydän-Hämeen Lehden Facebook-sivut otettiin käyttöön 17.11.2011. Sivustolle linkataan mielenkiintoisia uutispätkiä, kuvia ja esimerkiksi viikonlopun menovinkkejä. Sivustolla lukijat pääsevät myös kommentoimaan uutisia helposti tai vaikkapa jättämään terveisensä toimituksen väelle. Aloittamisen jälkeen uusia tykkääjiä on ilmestynyt tasaiseen tahtiin. Torstain lehden lähtiessä painoon ”Sydiksellä’ oli tykkääjiä yhteensä 425.

Reilun vuoden aikana luetuimpia päivityksiä Facebookissa ovat olleet muun muassa Rönnvikin viherherukkaviinin valitseminen Vuoden tilaviiniksi, Kuhmalahden uuden seurakuntasalin käyttöön vihkiminen, jutut Aitoon Kirkastusjuhlilta, syksyllä Pälkäneellä viihtyneen Laukku-Leenan tarina, Jarmo Hastin ennätysmaratonuinti Kangasalan uimahallissa sekä ylivoimaisena ykkösenä luettelo Pälkäneen ehdokkaista syksyn kunnallisvaaleissa.

Tukiainen on tottunut sähköisten viestinten käyttäjä. Hän kertoo lukevansa päivittäin muun muassa iltapäivälehtien ja Aamulehden nettisivut.

– Mutta paikallisista asioista ei oikein saa tietoa muualta kuin paikallisista medioista, Tukiainen miettii.

Sydän-Hämeen Lehti on nuorelle naiselle tuttu jo lapsuudesta.  Hän muutti perheensä mukana 4-vuotiaana Pietarsaaresta Sahalahteen, joten ”Sydistä” tuli luettua jo lapsuudenkodissa. Sahalahdella hän asui yläasteikään asti, jolloin hän siirtyi opiskelemaan Anna Tapion kouluun Aitooseen. Hän kiittelee siitä, että sisäoppilaitosaikana hänen tulevaisuuden haaveammattinsa kirkastui.

– Olin yläasteella ensimmäisellä työelämään tutustumisjaksolla Hiltsun Kondiksessa Kangasalla, ja tuolloin tajusin, että tämä on se ala, jota haluan tehdä tulevaisuudessa.

Yläasteen jälkeen Tukiainen lähtikin ammattikouluun leipuri-kondiittorilinjalle. Valmistumisensa jälkeen hän halusi kouluttautua vielä lisää, joten hän opiskeli Seinäjoella bio- ja elintarviketieteiden insinööriksi. Nykyisessä työssään Linkosuon tuotekehittäjänä Tukiainen on työskennellyt viime elokuusta asti.

 

Sopivan kokoinen asuinkunta

Tuotekehittäjän työhön kuuluu uusien tuotteiden ideoiminen. Työtä tehdään neljän hengen tiimissä. Kehitettävät uudet tuotteet ovat esimerkiksi tuoreleipiä tai erilaisia snack-tuotteita.

– Ideoita saamme alaa seuraamalla, kuluttajien toiveita kuuntelemalla ja pitämällä yhteisiä palavereja. Kun tuotetta lähdetään kehittämään, mietitään tietysti käytettävissä olevia raaka-aineita, joiden pohjalta tehdään ensimmäinen resepti. Arviointien jälkeen päätetään, lähdetäänkö reseptiä jatkokehittämään tai viedäänkö uusi tuote vaikkapa kuluttajatesteihin, Tukiainen valottaa.

Tytti Tukiainen on asunut perheineen Lastenlinnan alueella 2,5 vuotta. Perheessä on 4,5-vuotias lapsi, ja Pälkäne onkin osoittautunut mainioksi kotipaikaksi lapsiperheelle.

– Pälkäne on sopivan pieni paikkakunta, mutta täältä löytyy kuitenkin tarpeeksi tekemistä ja aktiviteetteja, Tukiainen sanoo.

Koiraihmisenä Tukiainen osallistuu aktiivisesti Kukkian Haukkujen toimintaan erityisesti agility-puolella.

– Vapaa-aika meneekin pitkälti lapsen ja koiran kanssa touhuillessa, hän mainitsee.