Joulukuuset keräykseen nyt

Joulukuuset noudetaan Pirkanmaalla perinteiseen tapaan niiltä kiinteistöiltä, joilla on biojätekeräys. Biojätettä kerätään 14 kunnan taajama-alueilla, myös Pälkäneellä ja Kangasalla. Kuuset tulee viedä biojäteastian lähettyville viimeistään torstaina 10. tammikuuta. Kuuset kerätään pääsääntöisesti seuraavan työviikon aikana.

– Hyvä paikka kuusille on esimerkiksi jätekatoksen pääty. Jätteenkuljettajat toivovat, ettei kuusikasalla vaikeuteta jäteastioiden tyhjennystä. Kuusia ei tule myöskään pakata muovisäkkiin, koska ne haketetaan kompostin tukiaineeksi jätteenkäsittelykeskuksissa, sanoo logistiikkapäällikkö Timo Varsala.

Ajoissa jätetyistä joulukuusista ei mene erillistä maksua vaan kuusien keräys sisältyy biojäteastian tyhjennysmaksuun. Myöhemmin astian viereen jätetyt kuuset menevät tavalliseen jätekuormaan ja ne laskutetaan lisäjätteenä.

Kiinteistöillä, joilla ei ole biojäteastiaa, kuusen oksat voi silputa kompostin seosaineeksi ja rungon polttaa tulipesässä. Kuusen voi myös jättää jäteastian viereen, josta se viedään normaalin jäteastian tyhjennyksen yhteydessä lisäjätehinnalla.