Linkolan syntymäpäivät toivat varoja ikimetsille

Linkola perusti Luonnonperintösäätiön vuonna 1995. Se on hankkinut vuosien varrella 35 suojelualuetta.

Joulun alla vietetyt Pentti Linkolan 80-vuotispäivät poikivat kelpo potin ikimetsien suojeluun. Luonnonperintösäätiön tilille kertyi 98 932 euroa. Lahjoitustuotot käytetään Pentti Linkolan perintömetsäksi nimettävän suojelumetsän hankintaan.

Linkolan syntymäpäivävieraiden lisäksi monet yksityiset ihmiset ja yhteistöt tukivat ikimetsien suojelua. Muun muassa suomalaisyhtye Hexvessel luovutti joulukuun keikkojensa tuoton säätiölle. Yhtye laski, että sen turvin voidaan hankkia 120 neliömetriä suojeltavaa metsää.

– Keräyksen tulos osoittaa, että yksityiset kansalaiset jakavat laajalti Pentti Linkolan unelman ikimetsästä. Se kertoo myös arvostuksesta hänen elämäntyötään kohtaan, säätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila sanoo.

Linkola perusti Luonnonperintösäätiön vuonna 1995. Se on hankkinut vuosien varrella 35 suojelualuetta, joiden yhteispinta-ala on reilut 620 hehtaaria. Vanhoissa metsissä elää paljon uhanalaisia lajeja.

Sydän-Hämeestä suojelualueita löytyy kaksi: Aimo Saksalan luonnonperintömetsä Korpivainio ja Mustikkamäki. 26 hehtaarin kokoinen Korpivainio sijaitsee Haapasaaressa Kuhmalahdella Sahalahden rajalla. 6,6 hehtaarin Mustikkamäki on Pälkäneellä Sappeen- ja Salmentaanteiden risteyksen tuntumassa.

Lisäksi säätiö osti viime syksynä kolmen hehtaarin alueen aivan Pälkäneen rajan tuntumasta Hauhon Matkantaan kylästä. Rehevä ja monipuolinen Lukko kasvaa vanhaa, sammalpohjaista kuusikkoa ja pohjoispäässä on pieni suo. Kalliojyrkänteen alla kasvaa metsälehmusta.