Tiedon kulku: Valitus oli sisällä, kun valtuusto päätti uudelleen maanvaihtolaskusta

Nikkanen valitti lisälaskusta

Vilho Nikkanen valitti lämpökeskuksen tontin maanvaihtolaskusta tammikuun alussa. Hänen mukaansa kunnalta oli pyydetty siihen vastinetta ennen kuin asia tuotiin uudelleen valtuuston päätettäväksi.

Pälkäneen uusi kunnanvaltuusto päätti ensi töikseen maksaa 168 000 euron laskun lämpökeskuksen maanvaihdosta.

Teletalon vieressä olevaan soramonttuun nouseva lämpökeskus tuottaa hakkeella kaukolämpöä Pälkäneen keskustan kiinteistöihin. Ennen rakennustöitä tontilta piti kaivaa pois vanhoja kantoja ja jätemaata.

Päättäjät paheksuivat lisätöille kertyvää 168 000 euron hintaa. Lisälasku hyväksyttiin joulukuussa valtuustokauden viimeisessä kokouksessa äänestyksen jälkeen.

Asiasta päätettiin uudelleen uuden valtuustokauden ensimmäisessä kokouksessa 10. tammikuuta, jotta lasku voitiin maksaa ennen kuin päätös saa lainvoiman. Jarkko Pihkala (kok) kyseli valtuustossa, onko joulukuisesta päätöksestä valitettu. Kunnanjohtaja Esko Arasalo kertoi, että hänen tiedossaan ei ole valitusta.

– Kuulostaa juonittelulta. Kunnalta oli pyydetty ennen valtuuston kokousta jo vastinettakin valitukseen, Vilho Nikkanen (vas) kertoo.

Hän tietää, että kunta joutuu lopulta maksamaan laskun. Mutta sitä hän ei hyväksy, ettei valtuutetuille selvitetty tarkemmin laskun perusteita.

– Se on loukkaus päättäjiä kohtaan, että valtuustoa käytetään näin kumileimasimena.

Nikkanen kertoo jututtaneensa paikallisia kaivuri- ja kuormuriurakoitsijoita. Heidän mukaansa kunta maksaa maanvaihtourakasta kaksinkertaisen hinnan.

– Silloin pääsee rahastamaan, kun teetetään lisätöitä. Mutta siitä huolimatta valtuutetuille olisi pitänyt avata se, mistä lasku koostuu.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?