Yhteisvastuu-keräys alkaa

Kynttilänpäivänä sunnuntaina 3.2. alkaa taas perinteinen Yhteisvastuu-keräys. Vuoden 2013 keräyksen teemana on yksinäisyydestä kärsivien vanhusten auttaminen Suomessa ja Kambodzassa.

– Ihminen on arvokas kaikissa elämänsä vaiheissa. Jokaisen vanhuksella on oikeus hyvää hoitoon ja palveluihin, mutta myös toisten ihmisten seuraan – osallisuuteen yhteiskunnassa, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen painottaa. Yhteisvastuu haastaa kaikki suomalaiset toimimaan rohkeasti hyvän vanhuuden puolesta. Nykyisillä palvelumalleilla ja asenteella ei pärjätä tulevaisuudessa.

Kambodžassa ei ole eläkejärjestelmää, eikä vanhusten tukipalveluja. Selviytyäkseen vanhukset joutuvat työskentelemään elämänsä viime metreille. Moni huolehtii yksin myös lastenlapsistaan.

Yhteisvastuu-keräyksen suojelija presidentti Sauli Niinistön pitämä avauspuhe näytetään televisiossa su 3.2.klo 12.

Pälkäneen seurakunnassa Yhteisvastuu-keräys aloitetaan perhejumalanpalveluksen yhteydessä molemmissa seurakuntataloissa kello 11. Perhekirkoissa esiintyvät seurakunnan lapsikuorot ja yhteisvastuukerääjät ja –talkoolaiset lähetetään tehtäviinsä. Keräys jatkuu huhtikuun loppuun.