Kansansairauksien ehkäisystä liikunnalla ja ruokavaliolla

Tampereen Diabetesyhdistyksen Voi Hyvin -hanke on aloittanut tammikuussa ja hankkeen avausluento on tiistaina 5.2. kello 18 Pälkäneen yhteiskoulun auditorion tiloissa. Pälkäneelle luennoimaan saapuu Tampereen Työterveys ry:n johtava lääkäri Mauri Jussila.

Luentosarja jatkuu 11.3. Orivedellä, jolloin Aivoliiton asiantuntijalääkäri Terttu Erilä luennoi aiheesta Liikunnan merkitys aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisemisessä.

Voi Hyvin -hanke toteutetaan Pälkäneen, Kuhmalahden, Oriveden ja Juupajoen alueella. Hankkeen tavoitteena on edistää asukkaiden hyvinvointia ja heidän terveyttään sekä luoda uutta toimintaa hankealueella ja lisätä yhteistyötä diabetesyhdistyksen ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Projektin toimintamuotojen on tarkoitus jäädä eloon myös projektin päättymisen jälkeen. Tampereen Diabetesyhdistys on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalta rahoitusta Voi Hyvin -hankkeelle huhtikuulle 2014 asti. Rahoituksesta 90 prosenttia tulee Pomoottori ry:n ja Pirkanmaan Ely-keskuksen kautta. Kymmenen prosentin omavastuusta vastaa Tampereen Diabetesyhdistys yhteistyökumppaneineen. Hanketta hallinnoi Tampereen Diabetesyhdistys.