Kuhmalahti-hiihto sivakoidaan maaliskuun alussa

Kuhmalahti-hiihdossa ladulle mahtuvat kaikki hiihdon ystävät ikään ja taitotasoon katsomatta.

Kuhmalahdella hiihdetään perinteinen Kuhmalahti-hiihto sunnuntaina 3.3.

Kunnan rantasaunalla kerätään nimiä listoille aamulla kymmenestä lähtien. Hiihtolenkille voi lähteä kunnansaunalta tai saunalla voi poiketa kesken lenkin. Saunalla on myynnissä soppaa ja kahvia, joten energiatankkauskin onnistuu ilmoittautumisen yhteydessä.

Kuhmalahden kirkonkylän palotallilta kertyy matkaa saunalle reilut neljä kilometriä ja Pohjan koululta noin kuusi kilometriä. Risteyksissä on hyvät opasteet, joten ladulle voi lähteä, vaikka paikallinen latuverkosto ei olisi täysin tuttukaan.

Tavoitteena on, että Kuhmalahti-hiihdon aikana myös Vedentaustan lenkki ja kirkonkylälle Längelmäveden jäätä myöten menevä latu olisivat hiihdettävässä kunnossa, mutta sää- ja jäätilanne sanelee näiden latujen hoitamista. Latutilanne päivitetään Kisan nettisivuille lähempänä tapahtumaa.

Kuhmalahti-hiihto päättää vuoden 2012-2013 Kuhmalahti-kierroksen. Kierroksen aikaisempina osatapahtumina on ollut Heimo Jaakkola -pyöräily ja Puntarin lenkki. Kaikki kolme osasuoritusta vuoden sisällä kiertäneet palkitaan keväällä Kuhmalahden Kisan toimesta, joka toimii kierroksen järjestäjänä.