Pirkanmaalla jaettiin luottamushenkilöpaikkoja

Kunnallisvaaleissa edustettuina olleet pirkanmaalaispuolueet ovat päässeet sopimukseen maakunnallisista luottamushenkilöpaikoista.

Harri Jaskarin luotsaaman maakuntahallituksen ainoa vakituinen sydänhämäläiskasvo on demareiden kangasalalaisvaltuutettu Hanna Laine. Kokoomuksen kangasalalainen Heikki Lyytinen toimii varajäsenenä Oriveden Antti Niemiselle.

Maakuntavaltuustossa puhetta johtaa tamperelainen Pekka Salmi (sd.). Puolueet ovat myös sopineet maakuntavaltuuston paikoista puolueiden saamien kuntapaikkojen osalta, mutta nimet eivät ole vielä selvillä.

Kangasalla on valtuustossa kolme paikkaa, jotka menevät kokoomukselle, keskustalle ja sosialidemokraateille. Pälkäneen valtuustopaikka on kokoomuksen hallussa.

Kangasalalainen Jorma Urkko ja pälkäneläinen Timo Soini ovat Valkeakosken aluesairaalan johtokunnan jäseniä, ja pälkäneläiset Asko Penttilä ja Pauliina Jaakkola sekä kangasalalainen Harri Hanweg puolestaan Valkeakosken aluesairaalan johtokunnan varajäseniä.

Muilla maakunnallisilla paikoilla ovat kangasalalainen Mikko Meurman (Pirkanmaan liiton tarkastuslautakunnan varajäsen), pälkäneläinen Maisa Vehkalahti (sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen varajäsen) ja pälkäneläinen Eveliina Hakala (sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tarkastuslautakunta),

Luopioisissa tiiviisti viihtyvä Marjatta Stenius-Kaukonen on sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen jäsen.