450 hiihtosuunnistajaa ampaisee rastien perään

Noin 450 hiihtosuunnistajaa osallistuu viikonvaihteessa hiihtorasteille, jotka Valkeakosken Hakan suunnistusjaosto järjestää Pälkäneen Isokankaalla. Kilpailukeskuksena toimii Pälkäneen ampumarata.

Lauantaina kilpaillaan keskimatkoilla, sunnuntaina Hämeen Aluemestaruuksista pitkillä matkoilla.

Kilpailualue on pohjaltaan suppa-harju-maastoa, joka sopii erinomaisesti hiihtosuunnistukseen. Uramestari Heikki Hillo on aloittanut urakelkkailun joulun jälkeen uraraivaaja Pekka Alhavan hoidettua tarvittavat raivaukset.

Samalla alueella pidettiin vuonna 2009 paljon kiitosta saaneet hiihtorastit, joiden ratamestari Toni Venäläinen on tälläkin kertaa suunnitellut kilpailtavat radat Tarpian Suunnan Ari Ovaskan toimiessa valvojana. Pälkäneen Aapiskukon taustaharju suppineen tulee näkemään hienon kilpailun, kun sääkin tuntuu molempina päivinä suosivan.

Järjestäjä Haka toivoo paikallisilta kuntoilijoilta ymmärrystä lauantaina kello 12–15 ja sunnuntaina kello 11–15. Tuolloin sadat suunnistajat ovat liikkeellä Isokankaan hienolla suomalaisella metsästadionilla, jonne myötämielisesti lajiin suhtautuvat maanomistajat ovat sallineet niin nuorten ja vanhojen, miesten ja naisten kuin tyttöjen ja poikienkin kerääntyä kilvoittelemaan.