Sydäntalvi näkyi Luopioisissa

Raija Vaaleri eläytyi Elvis Presleyksi.

Luopioisten SPR:n osasto järjesti lauantaina 16. helmikuuta valtakunnallisen SPR:n Sydäntalvitapahtuman puitteissa viihdetuokion Luopioisten Niittykodon mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Iskuryhmän tytöt Raija Vaaleri, Päivi Kosonen, Eveliina Virtanen ja Anneli Malkki aloittivat tilaisuuden laulamalla kaksiäänisesti Shermanin veljesten Oscarin arvoisesti Maija Poppanen -elokuvaan säveltämän laulun  Chim chim cher-ee. Eveliina Virtanen jatkoi muiden tyttöjen avustaessa taustakuorona saman elokuvan laululla Superoptihupilystivekkuloistokainen, joka jo kirvoitti hymyn kuulijoiden suupieliin.

Tämän jälkeen Päivi Kosonen esitti tunteellisen kappaleen Jotain jää Timo Koivusalon elokuvasta Kaksipäisen kotkan varjossa. Puhtaasti musiikillisena antina oli vuorossa Virtasen kanteleella esittämä Martti Pokelan Inkuna-poika.

Antti Nikkinen lausui kuulijoille aiempaa tuotantoa olevan runon Sinisiä ajatuksia ja aivan upouuden Savusaunojat. Tuskin lausuja oli saanut aplodinsa, kun sisään rynnisti ”jenkkivahvistus” Elvis Presley Raija Vaalerin tulkitsemana. Mikäli joku kuulijoista oli nukahtanut, räiskyvä esitys havahdutti hereille sikeimmänkin torkkujan. Myös oman talon väestä Matti esitti pari laulua, valitettavasti kappaleiden nimet jäivät toimittajalta talteen kirjoittamatta.

Sitten olikin jo kahvin vuoro ja juomanautintoa lisäsi Perttu Pohjanperärutistelemalla haitaristaan esiin tilanteeseen sopivia sointuja.

Perttu Pohjanperä hanureineen loi tunnelmaa.

Kahvin jälkeen pääsi yleisökin esiintymään yhteislaulun muodossa, kun lauloimme kappaleet Kotimaani ompi Suomi, Minun kultani kaunis on, Tammerkosken sillalla sekä lopuksi Kulkurin valssin. Ruumiinkulttuuria harrastettiin tämän jälkeen tanssin muodossa, johon tahdit loihti Pohjanperä hanurillaan.

Sitten olikin jo vierailijoiden aika poistua ja jättää kuulijat sulattelemaan tapahtunutta.

Päivi Kosonen esitti kappaleen Jotain jää elokuvasta Kaksipäisen kotkan varjossa.