Tapahtumatarjonta tapissa

Sydän-Hämeessä eletään helmikuun viikonloppuina lähes samanlaista tapahtumien kulta-aikaa kuin heinäkuussa.

Hiihtoloman tienoilla järjestetään erityisen paljon erilaisia urheilu- ja liikuntatapahtumia. Viime viikonloppuna salit täyttyivät taekwondoleireistä sekä koripallon, lentopallon, futsalin ja salibandyn sarjapeleistä.

Vauhdikkainta nähtävää tarjosi Sappeen rinteissä kilpailtu Finnish Open. Freestylelaskijat pomppivat kolmesta hyppyristä ilmavia temppuja ja pyörivät hämärtyvässä illassa joka suuntaan.

 

Tapahtumatarjonta ei ainakaan hiljene, kun alkamassa on Hämeen hiihtolomaviikko. Lauantaina Laitikkalan suunnalla kaasutellaan enduron SM-osakilpailu ja sunnuntaina kansallinen kisa.

Rautajärvellä päristellään lauantaina leppoisammissa merkeissä. Ohjelmassa on pappatuntureiden jääratapiitvei. Helevetin tunareiden järjestämästä kisasta on tullut seudun lapsiperheiden suosikkitapahtuma, sillä jääveistospuistossa, napakelkoissa ja tulilla riittää hauskaa puuhaa koko päiväksi. Rautajärven tapahtumapäivä huipentuu illalla jatkobileisiin.

Hieman samaa huumorimeininkiä on ilmassa, kun Lada-harrastajat kokoontuvat lauantaina Mobiliaan. Samoin Luopioisten Mikkolan Navetan talvikirmuksessa, jonka kohokohta on potkukelkkojen ”vormulakisa”.

 

Sydän-Hämeen järville avataan hiihtolomiksi odotetut jääladut. Järvien hiihtokelit saattavat tosin jäädä tänä vuonna lyhyiksi, sillä päivät lämpenevät ensi viikolla jo keväisiksi.

Lauantaina aamupäivällä Pälkäneveden jäällä liikkuu erikoisempi näky, kun suksille nostettua laavua hinataan kohti Ratasaarta. Siirto huipentaa lions-klubin talkoot, joissa on valmistunut uusi katos muutama vuosi sitten palaneen laavun paikalle.

 

Aktiiviset kylät saavat aikaan suuren osan omaleimaisista kesätapahtumista. Talvitempauksissa apuja tulee myös ulkopuolisilta tapahtumajärjestäjiltä. He tuovat tohinaa ennen kaikkea Sappeeseen. Sen rinteissä järjestetään jokseenkin joka päivä erilaisia tapahtumia.

Tämän vuoden erikoisuus on talviteatteriksi muuttuva kesäteatteri. Ihanteellisien talvikelien ansiosta ulkoilmakatsomossa tarkenee ainakin yhtä hyvin kuin viileinä kesäiltoina. Sappeessa esitetään ensi viikon loppuun saakka Hölmöläistarinoita.

Myös Huipussa tapahtuu viikonloppuisin aamusta iltaan. Lauantaina lavalle kipuaa Elokuu, joka hurmasi kesällä Kirkastusjuhlilla aseistariisuvalla kansanmusiikki hiphopillaan.