Venla teki ikioman rintamerkin

Rintamerkin suunnittelua.

Huopaa, erilaisia tapetteja, värikkäitä pahveja, lankakeriä ja paperisia hahmoja tutuista Kiljusen herrasväki -hahmoista. Kangasalan pääkirjastolla oli lauantaina varaa mistä valita, kun kirjastossa askarreltiin Kiljuset-työpajan merkeissä. Materiaaleista syntyi rintamerkkejä, kirjanmerkkejä ja muita värikkäitä taideteoksia.

– Satuimmepa hyvään aikaan kirjastolle. Venla pääsi askartelemaan ihan tosissaan, 2-vuotiaan Venlan isä Hannu Leinonen mietti.

Pieni askartelija malttoikin olla pöydän ääressä hienosti, ja oma rintamerkki valmistui alta aikayksikön. Rintamerkin valmistumisen jälkeen Venla jäi vielä käyttelemään saksia ja piirtelemään sekä värittelemään paperille.

Kävijöitä työpajassa riitti tasaiseen tahtiin. Lapsia ohjannut Taina Keskinen Kangasalan käsityökeskuksesta kertoi, että isompaa ruuhkaa ei päässyt missään vaiheessa syntymään.

Paikalla olleita poikia kiinnosti erityisesti askartelussa käytettävät koneet. Laminointilaite ja rintamerkkien tekolaite innostivat varsinkin pienimpiä askartelijoita.

– Varmuuden vuoksi vain minä käyttelen laitteita, jotta ei pääse sattumaan vahinkoja, Keskinen lisäsi.

Taina Keskinen käyttää konetta, jolla rintamerkit valmistuvat näppärästi.

 

Osa Lasten Pirkkaset -tapahtumaa

Kiljuset-työpajaa vietettiin Kangasalla osana Lasten Pirkkaset -tapahtumaa. Lastenkulttuuriviikkoja vietetään koko helmikuun ajan ympäri Pirkanmaata. Tapahtuman aikana kunnissa järjestetään erilaisia tapahtumia, näyttelyitä, esityksiä ja työpajoja.

Kangasalla Kiljuset-työpaja oli Pirkkasten viimeinen tapahtuma. Aikaisemmin tapahtumaa on ehditty viettää kunnassa lasten talviriehan, taskuteatteri MIMICin esityksen ja nukketeatteri Hupilaisen Timoteus-karhu ja pikkukoira -esityksen voimin.

Taina Keskinen kertoo, että käsityökeskuksen askartelupaja kirjastolla on helmikuun aikana lähes perinne. Sen järjestävät yhteistyössä Kangasalan kirjasto ja Taito Pirkanmaan ry:n Kangasalan käsityökeskus.

– Olemme olleet kirjastolla jo monena vuonna. Yleensä meillä on jokin teema, jonka ympärillä askarteluja tehdään, Keskinen kertoo.

Lasten Pirkkaset -tapahtumakuukausi järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan kulttuuritoimijoiden kanssa. Tapahtumaa koordinoi Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Valmista tuli! Venla Leinosen rintamerkki on valmis.