Nurmikenttien varjossa

KaVo pyörittää peliä kakkosdivisioonassa.

Kangasalan Voitto saa tehdä kauden viimeisissä peleissä tiukasti töitä uusiakseen viime kauden kolmannen sijansa futsalin kakkosdivisioonassa.

– Tavoitteena on, ettei se sijoitus ainakaan huononisi. Voittaja ja putoajat ovat jo selvillä, mutta muuten tilanne on aika tasainen, summaa KaVon pelaajavalmentaja Jussi Jokilampi.

Runkosarja kestää KaVon osalta maaliskuun 10. päivään, joten aikaa tavoitteen saavuttamiseen vielä on – varsinkin, kun kolmannen ja KaVon viidennen sijan välillä on eroa vain kolme pistettä. Toisaalta kangasalalaisten takana on vielä kaksi joukkuetta neljän pisteen sisällä, joten ovi on avoinna sekä ylös- että alaspäin.

Se on kuitenkin varmaa, että tänä vuonna KaVoa ei nousukarsinnassa nähdä. Muutama vuosi joukkue oli näissä peleissä mukana, ja nousu valtakunnalliseen ykkösdivisioonaan jäi lopulta kiinni hävitystä rangaistuspotkukilpailusta.

– Se oli lähellä. Eri asia sitten on, olisiko nousemisessa ollut järkeä. Vieraspelireissujen järjestäminen esimerkiksi Kemiin olisi ollut aika vaativaa, Jokilampi tunnustaa.

Hän arvioi, että joukkueen nykyrungolla pelejä on jo enemmän takana kuin edessä. Realistisesti ajatellen ykkösdivisioona saa odottaa vähintäänkin joukkueen sukupolvenvaihdoksen jälkeisiä aikoja.

– Meillä on tällä kaudella ollut kapea rinki, paljon työpoissaoloja ja loukkaantumisia. Ihan hyvin olemme saaneet pisteitä siihen nähden.

Maratontaulukon ykkönen

Futsalin sarjatoiminta alkoi edelläkävijäksi osoittautuneella Pirkanmaalla kymmenisen vuotta sitten. KaVo on alusta lähtien pelannut piirin korkeinta sarjatasoa, joka tällä hetkellä on siis yhdessä Satakunnan piirin kanssa pyörittämä kakkosdivisioona.

Futsalissa ei ylimääräistä tilaa ole juuri tarjolla.

– Voi kai sanoa, että joukkue on pelannut hyvällä menestyksellä, koska toiminta on jatkunut ja sarjassa on pysytty. Sarjan maratontaulukossa KaVo on varmastikin ensimmäisenä sekä pelatuissa otteluissa että kerätyissä pisteissä, Jokilampi arvioi.

Valtaosa pelaajista on pysynyt mukana vuosien halki, ja esimerkiksi Jokilampi itse pelaa nyt seitsemättä kauttaan.

– Vielä pärjäämme kokemuksella, vaikka liike onkin hidastunut. Kyllähän kuitenkin vuosien varrella jonkinlainen pelikemia ja tietämys joukkueen pelitavasta syntyy tyhmemmällekin.

Moni on nykyinen tai entinen kangasalalainen, mutta pelaajia on tullut mukaan myös Pälkäneeltä, Luopioisista ja Tampereelta. Taustat ovat muutenkin moninaiset: osa pelaa vain futsalia KaVo:n riveissä, jotkut siirtyvät kevään tullen jalkapalloilemaan muualle ja toiset jatkavat palloilua KaVo:n jalkapallojoukkueessa.

 

Sinne painuu. Paraskaan puolustus ei pysty nollaamaan kaikkia vastustajia.