Jääratapiitvein suosio jatkoi nousuaan

Ajokalustoa, kuljettajia ja yleisöä.

Rautajärven Vuohiniemen ranta oli lauantaina väkeä mustanaan, kun vanhojen mopojen harrastajat ajoivat kilpaa jääradalla. Ohjelmaa koko perheelle tarjoavan tapahtuman suosio jatkuu vuosi vuodelta nousujohteisena.

– Porukkaa on ihan kiitettävästi. Täällä on varmaan jotain 350 ihmistä, Jääratapiitvein pääorganisaattori Raimo Hietala arvioi.

Tapahtuma on paisunut Rautajärven oman kylän riehasta pitkin maakuntaa kävijöitä kokoavaksi talvitempaukseksi.

– Mouhijärveltä, Jämsästä, Tampereelta, Orivedeltä, Hietala luetteli vieraiden kotiseutuja.

Kahdeksannen Jääratapiitvein järjesti Rautajärven Mopokerho yhteistyökumppaninaan Rautajärven kyläyhdistys.

 

Sivuvaunullisessa tarkenee talvellakin

Minna Jentala ajoi Kymäkoskelta Vuohiniemeen sivuvaunullisella moottoripyörällä. Kyydissä istuivat Jessika Jentala ja Severi Lahdenperä.

– Matkaan meni pari tuntia. Välillä tultiin kuuttakymppiä, välillä kahdeksaakymppiä. Ylämäissä vauhti hiljeni ja taakse kertyi jonoja.

Talvisessa viimassa selviää Jentalan mukaan sopivan pukeutumisen avulla.

– Käsineissä on lämmittimet, koska sormiin kylmyys käy pahiten. Mies käy tällä töissä talvellakin, pakkasrajana on 20 astetta. Pilkkihaalarilla pärjää.

 

Mopon selässä strutsin kanssa

Jos olivat mopot Jääratapiitveissä jo nähtävyys sinänsä, niin oman väriläikkänsä kisaan toivat persoonalliset ajoasut. Orivetiläis-rautajärviläisryhmä tarkeni hyvin eläinhahmoisissa karvahaalareissaan.

– En päässyt jatkoon. Oli vähän teknisiä ongelmia näiden strutsin jalkojen kanssa, omintakeisessa kilpa-asussa esiintynyt Iiro Salminen selitteli.

Nallena ajoi Sami Yrjölä. Jasmin Tano oli mukana mankillaan naisten sarjassa friisiläiskuvioisessa asussaan.