Amanda puki päällensä Suomen edustusasun

Amanda Saari paransi liukkailla hallijäillä tonnin ennätystä 10 sekuntia. 1500 metrillä parannusta tuli peräti 18 sekuntia.

Pälkäneläinen Amanda Saari luisteli viikonloppuna ennätyksensä uusiksi Norjan Hamarissa pidetyssä ikäkausimaaottelussa.

Kisoissa olivat mukana Suomen, Ruotsin ja Norjan B- ja C-ikäiset tyttö- ja poikapikaluistelijat. Joka maasta oli kussakin sarjassa neljä luistelijaa. Amanda Saari oli valittu C-tyttöjen sarjaan D-ikäisenä. 13-vuotias pälkäneläinen oli maaottelun kuopus. Myös viime vuonna hän oli kisan nuorin osanottaja.

Maaottelussa Suomi jäi viimeiseksi. Vuosi sitten Amanda keräsi kisassa jäännöspisteitä, mutta tänä vuonna uransa ensimmäisissä ulkomaan- ja hallikisoissaan hän paranteli ennätyksiään hurjasti. Luja-Lukon luistelija oli C-ikäisistä suomalaistytöistä toiseksi paras.

Ensimmäisessä startissa 500 metrillä Amandan aika oli 47,26. Hän oli nopeampi kuin B-ikäisten kolme suomalaistyttöä. Ainoastaan C-ikäisten Seinäjoen Katriina Keski-Opas ja B-ikäisten Helsingin Miina Peltonen kellottivat Saarta paremman ajan. Omassa sarjassaan pälkäneläinen jätti taakseen myös yhden ruotsalaiskilpailijan.

Tuhannen metrin luistelu sujui myös mainiosti: ennätys parantui kymmenen sekuntia kotimaan ulkojäihin verraten. Aika oli 1.36.70.

Hamarin ”viikinkivenehalli” tuli tunnetuksi muun muassa Lillehammerin olympiakisojen luisteluareenana.

Toisen päivän 500 metrillä Amanda jäi hiukan edellispäivän ennätyksestään. Maaottelun päättäneellä 1500 metrillä hän paranteli ennätystään huimat 18 sekuntia. Ajalla 2.30.48 taakse jäi myös kaksi suomalaista B-tyttöä.

Maaottelureissu oli antoisa, mielenkiintoinen ja uutta intoa antava. Edustustehtävät jatkuvat maaliskuun puolivälissä, kun Amanda Saari päättää luistelukautensa Hollannin Heerenveenissä nuorten epävirallisissa EM-kisoissa, Viking Racessa.