Vastaväitteitä

Ilma on täynnä väitteitä. Pahan ilman linnut uskottelevat, että ilmasto muuttuu tätä menoa niin, että Aitoon keskustassa on jäävuorten sulamisen johdosta sadan vuoden kuluttua polviin asti vettä.

Edellisestä vedenpaisumuksesta on noin 12 000 vuotta eli kolmisensataa sukupolvea. Nämä pahan ilman linnut eivät huomaa, että seuraavaan vuosisadan vaihteeseen kuluu ainoastaan kolme sukupolvea eivätkä he pysty selittämään sitäkään, miksi vastaavia lämpimiä ajanjaksoja oli myös viime vuosisadan alussa. Ei sitä ainakaan yksityisautoilulla pysty perustelemaan.

 

Väitetään, että jääkiekkoilu on maailman väkivaltaisin ja vaarallisin urheilumuoto.

Vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan esimerkiksi jalkapalloilu on paljon vaarallisempaa. Kun siinä päät tai jalat kolahtavat yhteen, se ei tietenkään ole väkivaltaa, vaan taitamattomien pelaajien kokemia aivotärähdyksiä tai pelin luonteeseen kuuluvia luunmurtumia. Vaarallisinta on kuitenkin uinti, jossa vuosittain hukkuu tuhansia ihmisiä ilman tsunamejakin.

Myös nyrkkeilyssä sattuu vahinkoja. Viime vuonna pelkästään Yhdysvalloissa kuoli yli 50 ammattinyrkkeilijää. Kaikki olivat tosin jo uransa lopettaneita ja yli 60-vuotiaita.

 

Väitetään, ettei hallitus tee mitään.

Tosiasiassa hallitus tekee jatkuvasti parhaansa ja tekee myös virheitä.

 

Väitetään, että Timo Soini häpäisi BBC:n Hard talk -haastattelussa koko Suomen väittäessään, ettei rasismi kuulu Perussuomalaisten ohjelmaan.

Jos Soini olisi väittänyt jotain muuta, hän olisi häpäissyt koko Suomen.

 

Väitetään, että Suomi epäonnistui surkeasti Italian MM-hiihdoissa saaden vain yhden pronssimitaliin.

Tosiasiassa Suomi sai kaksi pronssimitalia, yhden kummallekin naisten parihiihdon osallistujalle.

 

Väitetään, että Tarja Halonen on nykyään tavis eli tavallinen nainen.

Maailman suurin suomenkielinen sanomalehti ei kuitenkaan tekisi viiden sivun haastattelua tavallisesta naisesta.

 

Väitetään, että Kauniaisten liittäminen Espooseen on kuntauudistuksen helpoimpia tehtäviä.

Jo kahdeksan sadan vuoden ikäistä Vatikaania ei kuitenkaan ole saatu liitetyksi Roomaan kahdeksaan sataan vuoteen.

Päinvastoin, vuonna 1929 siitä tehtiin oma valtio.

Paavihan on katolisen kirkon päämiehenä kaiken muun valtansa lisäksi Rooman piispa. Hänen valtansa apostoli Pietarin seuraajana tunnustettiin jo 400-luvun lopulla.

Ainoa tapa saada Kauniainen Kataisen, Urpilaisen, Guzenina-Richardsonin ja Virkkusen ruotuun on se, että Kauniaisten kaupunginjohtajasta tehdään Suomen arkkipiispa ja Helsinki/Espoo/Vantaa kuntayhtymän johtaja ja tälle uudelle suurkunnalle annetaan nimeksi Kauniainen. No mikäpä siinä. Kaunis nimi.