EM-kilpailut: Suomelle kaksi joukkuekultaa, Jani Suoranta tähtäsi ykköseksi poikien sekajuoksuissa

Kangasalan miehet tarkkoina Odensessa

Miesten kultamitalijoukkue Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja Krister Holmberg. Kuva: Lassi Palo / Suomen Ampumaurheiluliitto.

Kangasalalaisen Kymppi-64:n ampujat esiintyivät edukseen ilma-aseiden EM-kilpailuissa Tanskan Odensessa viime viikolla. Kymppi-64:n Tomi-Pekka ja Sami Heikkilä ottivat yhdessä Raseborg Skyttar -seuraa edustavan Krister Holmbergin kanssa normaalijuoksujen joukkuekilpailun Euroopan mestaruuden pistein 1727. Toiseksi sijoittuneen Venäjän pistesaldo oli 1717 ja kolmanneksi sijoittuneen Ukarainan 1710.

Sami Heikkilä saisi ikänsä puolesta kilpailla vielä tämän vuoden ajan poikien sarjassa, mutta hän halusi alkaa kilpailla jo miesten sarjassa. Juniorisarjoissa kaiken mahdollisen voittanut Heikkilä, 19, osallistui nyt ensimmäisen kerran arvokilpailuihin miesten sarjassa. Hitaissa juoksuissa hän ampui 292 pistettä ja nopeissa 284 pistettä. Heikkilä sijoittui henkilökohtaisessa kisassa kuudenneksi tuloksella 576 ja jäi kahden pisteen päähän mitaliotteluista. Tomi-Pekka Heikkilä tähtäsi 572 pistettä, joka oikeutti 10. sijaan.

Sekajuoksuissa miesten joukkueen voittotahti jatkui, sillä Suomi nousi jälleen Euroopan mestariksi. Suomen yhteistulos oli 1131 pistettä. Ukraina hävisi Suomelle pisteen ja Venäjä kolme pistettä.

Sekajuoksujen henkilökohtaisessa kilpailussa suomalaisista paras oli Tomi-Pekka Heikkilä, joka sijoittui seitsemänneksi tuloksellaan 380 (189+191). Sami Heikkilä sijoittui sekajuoksuissa 12:nneksi tuloksella 374 (189+185).

– Olen tyytyväinen kisoihini. Oli todella hienoa, että voitimme miesten joukkuekullat. Se on ollut aiemmin erittäin harvinaista herkkua.
Henkilökohtaisen kilpailun normaalijuoksuissa 576 oli täsmälleen minun tämän vuoden keskiarvotulokseni. Olenkin todella iloinen, että pystyin ampumaan omalle tasolleni ja jäin vain kaksi pistettä mitaliottelupaikasta. Nämä olivat kuitenkin ensimmäiset aikuisten arvokilpailuni, ja ne menivät hyvin, Sami Heikkilä summasi kisojen antia.

Kisojen myötä Sami Heikkilän talvikausi on ohi ja hän alkaa keskittyä pienoiskiväärillä harjoitteluun.

– Aloitan pienoiskiväärillä harjoittelun ja käyn muutamat Suomen metsästäjäliiton kilpailut ennen ensimmäisiä piekkarikisoja, kangasalalainen suunnitteli tulevaa ohjelmaansa.

 

Jani Suoranta voitti poikien sekajuoksujen Euroopan mestaruuden. Kuva: Lassi Palo / Suomen Ampumaurheiluliitto.

Suorannan ensimmäinen

Kymppi-64:n Jani Suoranta oli mukana sekä poikien seka- että normaalijuoksuissa. Hän nappasi Odensesta ensimmäisen arvokisavoittonsa sekajuoksuissa yhteispistein 378. Kisan kakkonen oli Ukrainan Vladislav Shchepotkin tuloksella 371. Suomen Heikki Lähdekorpi oli kolmas.

Poikien joukkuekilpailun voitto ratkesi uusinnan jälkeen Ukrainan ja Suomen ollessa tasapisteissä. Suoranta ja Ukrainan Shchepotkin ampuivat uusinnassa kaksi laukausta. Ukrainalainen oli parempi pistein 19–18, ja Suomi oli siten sekajuoksujen joukkuekilpailun kakkonen.

Normaalijuoksuissa Suoranta tähtäsi 540 pistettä (270+270) ja sijoittui yhdeksänneksi. Joukkuekilpailussa Suomi oli sekajuoksujen tavoin toinen. Kultaa vei jälleen Ukraina.

Ilma-aseiden EM-kilpailuihin osallistui kaikkiaan 44 maata. Kisat käytiin viime viikolla keskiviikosta lauantaihin. Urheilijoita kisoihin osallistui 550 ja valmentajia 179. Startteja kuudessatoista lajissa kertyi yhteensä 616.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?