Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari Kangasalla

Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari järjestetään lauantaina 9.3. Kangasalan seurakunnassa. Seminaarin aiheena on ”Mikä ihmeen lähetyskasvatus?”. Aamupäivällä aiheeseen johdattaa Pirjo Lehtonen-Inkinen. Ohjelmassa on työpajatyöskentelyä lähetyskasvatuksen aihepiiristä. Työpajoissa jaetaan ideoita ja tehdään yhdessä muun muassa pakolaislapsen nukke. Lounaan jälkeen Martti Asikainen Suomen Pipliaseurasta kertoo, miten Raamattu vaikuttaa eri kulttuureissa.

Seminaarin järjestää Tampereen hiippakunnan lähetystoimisto yhdessä Kangasalan seurakunnan ja evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöjen kanssa. Hiippakunnallisia lähetysseminaareja järjestetään kaksi kertaa vuodessa vuorotellen eri seurakunnissa. Tänä keväänä on Kangasalan vuoro.

Lähetysseminaarien tarkoitus on virkistää ja elvyttää seurakuntien lähetystyötä. Samalla ne rakentavat yhteyttä hiippakunnan seurakuntien ja eri lähetysjärjestöjen välillä. Suomen kirkon viralliset lähetysjärjestöt ovat Suomen Pipliaseura, Suomen lähetysseura, Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys, Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys, Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä ja Medialähetys Sanansaattajat. Kangasalan seurakunta kannattaa kaikkia virallisia lähetysjärjestöjä. Lisäksi seurakuntamme tukee Kangasalan projektilähetystä.

Seminaariin on kutsuttu lähetysteologeja, lähetyssihteereitä ja aiheesta kiinnostuneita lähetystyön vastuunkantajia Tampereen hiippakunnan seurakunnista. Osallistuminen edellytti ennakkoilmoittautumisen.

Seminaari päättyy Pekka Simojoen luotsaamaan tilaisuuteen ”Lähetys ja musiikki” Kangasalan kirkossa kello 15.  Tähän konserttiin on kaikille vapaa pääsy.