Pälkäneläispelaajat vahvasti esillä

Tehtaan kentällä nähdään ensi kesänä pälkäneläisväriä, sillä Ossi Lindeman teki Hakan kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Talvella Lukon kasvatti on ollut A-junioreiden kantavia voimia SM-karsintasarjassa.
Vastustajat keräävät kortteja, kun he yrittävät saada Veeti Liljedahlia kuriin.

Pälkäneläispelaajat olivat vahvasti esillä, kun Hakan A-juniorit kukistivat viime viikolla FC Lahden ja KuPS:n. Kuuden pisteen viikko varmisti Hakan paikan SM-jatkokarsinnassa.

Ossi Lindeman ja Veeti Liljedahl vastaavat akaalais-pälkäneläisen puolustuslinjan laitojen pitävyydestä ja järjestelevät hyökkääjille maalipaikkoja. Lindeman syötti Hakan osumista kaksi, kun joukkue löi keskiviikkona itäisen SM-karsintalohkon kärkijoukkue FC Lahden 3–2. Lauantaina vaihdosta kentälle tullut Tuomas Laesterä viimeisteli ensikosketuksellaan loppulukemiksi 3–1, kun Haka voitti Kuopion Palloseuran. Syötön maaliin tarjoili Liljedahl.

Voitot tietävät sitä, että Haka sijoittuu karsintalohkossaan vähintään neljänneksi. Kahdessa viimeisessä lohkovaiheen ottelussa valkopaidat pelaavat mahdollisimman hyvästä sijoituksesta, jotta jatkokarsinnan vastustajaa ei arvottaisi toisten lohkojen kärkijoukkueiden joukosta.

Vuosi sitten tehty sarjauudistus pidensi kärkijoukkueiden jalkapallokauden yhdeksän kuukauden mittaiseksi. A- ja B-junioreiden SM-karsinnat käynnistyvät jo tammikuussa, ja Suomen mestari varmistuu vasta syys–lokakuulla.

A- ja B-junioreiden SM-mitalit ratkotaan kahdeksan joukkueen kolminkertaisessa sarjassa. SM-sarjaa supistettiin, jotta pelit olisivat entistä kovempia.

SM-sarjapaikkaa tavoittelee 20 joukkuetta. Karsinnassa ovat mukana viime vuoden SM-sarjajoukkueet sekä A-junioreiden ykkösen ja B-junioreiden SM-sarjan viime vuoden parhaat.

Karsinnat pelataan neljässä viiden joukkueen lohkossa. Lohkojen neljä parasta tahkoavat kaksiosaiset jatkokarsinnat, joiden voittajat selviävät SM-sarjaan ja häviäjät jatkavat ykkösdivisioonassa.

 

Haka nousi lohkokolmoseksi

Tuomas Laesterä viimeisteli loppulukemat 3–1, kun Haka kukisti KuPS:n ja nousi SM-karsintalohkossa kolmanneksi.

Haka pelaa itäisessä lohkossa, jota johtaa FC Lahti ennen JJK:ta. Viime viikon voittojen myötä Haka nousi lohkon kolmoseksi.

Haka pelasi SM-karsintapaikan ykkösdivisioonan kautta. Joukkue oli viime vuoden syyskaudella lohkonsa paras. Kausi päättyi kymmenen tappiottoman ottelun ja kuuden voiton putkeen.

Syksyllä vakiintunut akaalais-pälkäneläinen puolustuslinja meni SM-karsintojen ensimmäisissä otteluissa uusiksi, kun akaalainen Juho Pirttijoki paranteli lonkkamurtumaansa. Viime viikolla Pirttijoki palasi kokoonpanoon, ja häntä alkukauden tuurannut Veeti Liljedahl siirtyi tutummalle paikalle oikeaksi laitapuolustajaksi.

Vasemman laitapakin tontti saattaa mennä kesään mennessä uusjakoon, sillä pälkäneläinen Ossi Lindeman esitti talven harjoituspeleissä niin hyviä otteita, että Haka kiinnitti lupauksen kaksivuotisella sopimuksella. Jos peliaikaa ei vielä irtoa ykkösdivisioonassa, A-junioreissa vastuuta on jaossa.

Ossi Lindemanin kierteinen vasuri alusti Hakan voitto-osumat sekä Kuopion että Lahden vieraspeleissä.

Lindeman on ollut Hakan A-junioreiden avainpelaajia SM-karsinnan voitto-otteluissa. Kuopiossa hän tarjoili ottelun viime sekunneilla voitto-osumaan johtaneen nappikeskityksen. Lahdessa avausmaali syntyi, kun laitapakki lähetti nousun päätteeksi kierteisen keskityksen. Myös voitto-osuma puskettiin Lindemanin vapaapotkusta.

Lauantaina Laesterä ja Liljedahlkin pääsivät tehopisteille, kun Haka voitti KuPS:n ja nousi lohkon kolmostilalle. Puolustajapulan vuoksi Laesterää soviteltiin talven treenipeleissä topparin paikalle, mutta sarjapeleissä hän on pelannut omalla paikallaan keskikentällä. Liljedahlin juoksuvoimalle on käyttöä laitapuolustajana. Nouseva pakki pakottaa myös vastustajien laitahyökkääjät ravaamaan ja puolustamaan. Se ei ole heidän vahvinta osa-aluettaan, ja siksi Liljedahl on Hakan eniten rikottu pelaaja.

Pälkäneen Lukon kasvatit jatkavat pelejään lauantaina Jyväskylässä. Vastassa on A-junioreiden Suomen mestaruutta puolustava JJK. Tällä kaudella itäinen SM-karsintalohko on erittäin tasainen. Hakan ja JJK:n ensimmäinen kohtaaminen Valkeakoskella päättyi tasapeliin.

Ismo Oksasen ja Valeri Popovitchin valmentamat A-juniorit päättävät Hakan SM-karsintaurakkansa torstaina 21.3., kun HJS vierailee Saharassa. Sarja-avauksessa Hakan peli ei ollut vielä uomissaan, ja hämeenlinnalaiset olivat parempia maalein 3–1.

 

 

A-junioreiden SM-karsinta, itälohko

FC Lahti641110–713
JJK632110–711
Haka631213–1210
HJS72147–97
KuPS71156–114

Hakan SM-karsintaottelut

 

HJS – Haka 3–1
Haka – FC Lahti 1–2
KuPS – Haka 2–3
Haka – JJK 2–2
FC Lahti – Haka 2–3
Haka – KuPS 3–1

16.3. JJK – Haka, Jyväskylä
21.3. Haka – HJS, Valkeakoski