Pauli Kiuru Alkon hallintoneuvostoon

Valkeakoskelainen kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) on nimitetty Alko Oy:n hallintoneuvoston jäseneksi. Asiasta päätti hallitus torstaina.

Alkon hallintoneuvossa on 12 jäsentä, ja sen puheenjohtajana toimii kansanedustaja Sari Sarkomaa.

Hallintoneuvoston tehtävänä on valvoa, että yhtiön asioita ja hallintoa hoidetaan terveiden liikeperiaatteiden mukaan. Hallintoneuvoston vastuulla on myös lainmukaisuuden, yhtiöjärjestyksen määräysten ja yhtiökokousten päätösten noudattamisen valvonta.

Hallintoneuvoston seuraa alkoholiolojen kehitystä ja antaa tämän perusteella yleisiä ohjeita alkoholiyhtiön toiminnan kehittämiseksi. Alkoholilain muutos tulee keväällä eduskuntaan. Tarkoituksena on rajoittaa mielikuvamainontaa lasten ja nuorten suojelemiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?