Naisten päivän sana on luonnonmukaisuus

Nuijan sali oli täynnä myyntipöytiä ja asiakkaita.

Naisten päivän markkinat Pälkäneen Nuijalla keräsivät viime sunnuntaina satoja kävijöitä.

Ehkä eniten yleisöä kerääntyi seuraamaan muotinäytöstä, jossa esittäytyivät vaatetusliike Fiina, Ateljee TuijaN ja Me&I -vaatemallisto, mutta tuote-esittelyt, hieronnat, hoidot ja myyntituotteet kiinnostivat nekin yleisöä heti markkinoiden avautumisesta alkaen.

Myynnissä oli vaatteita, sukkia, koruja, kosmetiikkaa, leivonnaisia, hunajaa, valmisruokia, laukkuja…

– Aivan ihanaa, näin runsaat valikoimat! ohikulkijat ihastelivat.

– Ensimmäiset tunnit olivat oikein vilkkaita. Olemme tyytyväisiä sekä yleisömenestykseen että siihen, miten yrittäjät tarttuivat tähän tilaisuuteen. Saimme kaikki varaamamme 26 pöytää täyteen, kertoo tapahtuman yhteyshenkilönä toiminut Sirkku Nevaranta.

 

Pieni jälki luontoon

Ritva Jalkanen kokeili Matti Kettusen viiden minuutin niskahartiahierontaa.

Luonnonmukaiset hoidot, tuotteet ja materiaalit olivat yksi Naisten markkinoiden  selvästi erottuvista teemoista.

Matti Kettunen Matin terveyspalvelusta tarjosi kävijöille viiden minuutin mittaisen niskahartiahieronnan. Hän vakuutti, ettei naisten päivään osallistuminen hirvittänyt miesyrittäjää, päinvastoin, vaikka hän saikin edustaa tällä kertaa vähemmistöä.

– Olen vasta käynnistämässä yritystäni, joten oli aivan mahtavaa, että sattui tällainen tilaisuus. Jos ei pysty auttamaan ja palvelemaan naisia, on turhaa lähteä koko alalle, hän sanoi.

Terveyspalveluja on hänen mielestään tärkeää suunnata naisille senkin vuoksi, että he vievät tietoa eteenpäin.

– Naiset ovat perheessä yleensä terveysasioissa tiedostavampia kuin miehet, Kettunen totesi.

Toiminimi Sepestä edustava Seppo Nissilä Valkeakoskelta kauppasi myyntipöydässään liukuestetossujen ohella pussikeittoja, jotka on valmistettu lähimetsien sienistä ja yrteistä. Sienineuvoja Aini Koskisella oli maistiaiskattila porisemassa vieressä.

– Keitot ovat tosiaan lähiruokaa, Pälkäneelläkin käymme paljon keräämässä sieniä, kertoi sienineuvoja Aini Koskinen

Erilaisten sienivaihtoehtojen ohella pussikeittoina on saatavissa muun muassa nokkos- ja villiyrttikeittoa.

Villiyrttikeitto on harvinainen einesruoka.

Salin toisella puolella esiteltiin puolestaan Zuiin luonnonkosmetiikkaa, jota Pälkäneellä myy kampaaja Jaana Hokkanen kampaamoliikkeessään.

– Nämä tuotteet ovat luomukosmetiikkaa, eivät luonnonkosmetiikkaa. Siinä on ero, sillä kaikki tuotteemme on luomusertifioitu ja ne siis valmistetaan puhtaista luonnonaineista, tarkensi tuote-esittelijänä toiminut Mirja Tyynysniemi.

Näytteenä hänellä oli kosmetiikkatuotteiden perusaineena käytettävää kukkajauhetta koeputkessa. Sarjan tuotteita ei testata eläimillä eikä niiden valmistuksessa käytetä esimerkiksi petrokemian tuotteita tai geenimuunneltuja valmistusaineita.

Tuija Norokorven 1950-luvun henkinen nostalgialeninki sopii sekä kesäjuhliin että tanssilavoille.

Keveys on kevään trendi

Muotinäytös oli Naisten markkinoiden vetonaula. Fiinan ja Me&I:n kevätmuoti kertoi että tulevan kesän käyttövaatteiden värit ovat heleitä ja kirkkaita, mutta epämuodikkaita eivät ole tulevana kesänä nekään, jotka haluavat pukeutua hillittyihin ja maanläheisiin väreihin.

Kesän ja kevään trendi on ehdottomasti keveys. Ohuet ja kuultavat jakut ja huivit, topit ja tunikat ovat yhdistettävissä moniin erilaisiin asukokonaisuuksiin. Farkut ovat kaikenikäisillä kapeita, ja myös juhlaleningeissä suositaan ohutta ja kevyttä tyyliä.

Me&I:n lastenmallistossa kesän hittieläin näyttää olevan sammakko, mutta lasten vaatteissa suositaan myös perinteisiä kukka-, auto- ja sienikuoseja.

Ateljée TuijaN esitteli Tuija Norokorven valmistamia yksilöllisiä leninkejä kevään ja kesän juhliin. Niissä henki keveys mutta myös 1950-luvun nostalgia, joka sopii sekä kesäjuhliin että tanssilavoille.