SB Lujan kakkosen tavoite kävi tolpan päässä

SB Lujan kakkosjoukkueen kapteeni Heikki Ahola tavoittelee palloa valkopaitojen haltuun.

Koko runkosarjan ajan SB Lujan kakkosjoukkue killui viitosdivisioonassa lohkonsa kärjessä tai sen välittömässä tuntumassa. Olikin melkoista kohtalon ironiaa, että paikka ylemmässä jatkosarjassa jäi lopulta kuitenkin vain voiton päähän. Oikeastaan ei edes voiton, vaan onnekkaan pompun päähän: runkosarjan viimeisessä pelissä voittoa metsästäneiden lujalaisten veto pomppi loppuhetkillä tolppaan – mutta ei sen lähemmäs maalia. Viimeistään siihen karkasi haave nelosdivisioonapaikan metsästyksestä.

Kompurointi kahdessa viimeisessä pelissä kävi kalliiksi, vaikka joukkueenjohtaja Tommi Hildén muistuttaa joukkueen menettäneen pisteitä jo aiemminkin kauden mittaan.

Niukka, keskinäisten otteluiden perusteella tullut putoaminen alempaan loppusarjaan, kuutosdivisioonan parhaiden ja viitosdivisioonan heikoimpien tehosekoittimeen, ei kuitenkaan lannistanut Lujan kakkosmiehistöä. Päinvastoin joukkue sisuuntui ja hoiti kauden loppuun kunnioitettavalla asenteella: luopioislaisjoukkue marssi yhtä tappiota lukuun ottamatta voitosta voittoon ja otti ansaitusti paikan sarjan keulilla. Ainoa tappiokin tuli selkeän pelinhallinnan jälkeen.

– Tavoite oli ylemmässä jatkosarjassa. Kevät vähän lässähti, kun ei ollut kunnon panosta. Alemmassa ja ylemmässä sarjassa näyttääkin olevan aika suuri tasoero, Hildén sanoo.

 

Kuvaava viikonloppu

Osalla joukkueista tuli kevään lähestyessä eteen vaikeuksia saada riittävää määrää pelaajia kokoon peleihin, mutta Luja II:n kohdillaan olleesta motivaatiosta kertoi myös se, että kaikki pelaajat pysyivät mukana niin harjoituksissa kuin turnausreissuissakin.

Hyvänä esimerkkinä käy viime viikonloppuna pelattu kauden viimeinen peli: Lujalle kirjattiin lopulta luovutusvoitto, kun pienilukuiselta vastustajamiehistöltä loppuivat pelaajat loukkaantumisten ja yhtäaikaisten rangaistusten vuoksi.

Pahimmat kilpakumppanit eivät ole jääneet ylemmässä jatkosarjassa seinäruusun osaan, ja Hildén uskookin Lujan voineen menestyä vähintään kohtuullisesti.

– Uskon, että olisimme pärjänneet siinä missä muutkin. Juuri katselin tilannetta ja sarjakärjen takana ovat loput viisi joukkuetta neljän pisteen sisällä.

Vaikka tämä kausi onkin vasta saatu päätökseen eivätkä tavoitteet täysin täyttyneet, Luja II katsoo luottavaisena ensi kauteen.

– Runko on pysymässä samana ja lisäpelaajia etsitään. Kun jo nyt oltiin näin lähellä ylempää jatkosarjaa, niin kyllähän nousu pitäisi totta kai tavoitteeksi laittaa. Sitä pitää kuitenkin katsoa vielä sitten, kun joukkue on koossa.

Lujan kakkonen on kompensoimassa aikaisin päättynyttä kautta huhtikuisella kotiturnauksella. Osallistuvat joukkueet ovat vielä vahvistamatta, mutta haussa on kaikkiaan kuusi joukkuetta. Ainakin Lujan edustusjoukkue, joka pelaa ensi viikonloppuna viimeisen runkosarjapelinsä ja hakee samalla nousua kakkosdivisioonaan, on jo ilmoittanut kiinnostuksestaan osallistua.

SB Lujan kakkosjoukkueen kausi päättyi kevyeen keskinäiseen höntsyyn.