Vesijumpan avulla kesäksi kunto kohdilleen

Omaehtoiseen hyvinvoinnin edistämiseen ihmisiä kannustavan Voi Hyvin -hankkeen tiimoilta käynnistyy vesijumpparyhmän toiminta Aitoossa. Toiminnalle on varattu tilat Aitoon koulutuskeskuksen terapia-altaasta, ja vesijumppa alkaa tiistaina 26.3. jatkuen toukokuulle saakka. Ryhmät kokoontuvat joka tiistai, ja jumpat alkavat tasatunnein kello 13, 14 ja 15 kestäen 45 min kerrallaan. Kaksi ryhmänvetäjää on jo valittu ja ilmoittautumisia kolmannen ryhmän vetäjäksi otetaan vastaan.

Vesijumppaan voivat osallistua kaikenikäiset henkilöt. Tampereen Diabetesyhdistyksen Voi Hyvin -hanke vastaa kevään ryhmäliikunnan kustannuksista, ja ryhmään valitut voivat osallistua kustannuksiin vapaaehtoisen maksun myötä.

Vesiliikunta on parhaita liikuntamuotoja tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista kärsiville henkilöille, sillä vesimassan hydrostaattinen paine edesauttaa laskimoverenkierron sekä imunesteen virtausta. Paine vähentää turvotusta alaraajoissa ja nivelissä. Lisäksi vesi kannattelee kehoa, eikä näin ollen rasita niveliä, vaan lisää ja ylläpitää niiden liikelaajuutta ja liikkuvuutta. Vesiliikunta auttaa myös tasapainon ja koordinaation kehittymisessä sekä lisää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Vesijumppa lisää ja ylläpitää myös lihasvoimaa ja on oiva keino painonhallintaan ja samalla niin sanotun kakkostyypin diabeteksen ehkäisyyn. Vesijumppa sopii monille, myös vasta-alkajille, ja siitä onkin kehkeytynyt suosittu liikuntamuoto.

Ilmoittautumiset ryhmiin voi tehdä joko puhelimitse 045-1063393 tai sähköpostitse anne.halkosalo@tampereendiabetesyhdistys.fi.

Tampereen Diabetesyhdistys on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalta rahoitusta Voi Hyvin -hankkeelle ensi keväälle asti. Rahoituksesta 90 prosenttia tulee Pomoottori ry:n ja Pirkanmaan Ely-keskuksen kautta. Kymmenen prosentin omavastuusta vastaa Tampereen Diabetesyhdistys yhteistyökumppaneineen. Hanketta hallinnoi Tampereen Diabetesyhdistys.