Kevätrieha: Paloautot ja tehtävärata vetivät lapsiperheitä Vilpolan mäelle

Äidit ja tyttäret letkun varressa

Vilpolan mäellä pääsi torstaina kurkistamaan paloauton sisälle, sovittamaan palomiehen kypärää ja testaamaan, millaisella paineella vesi tulee sammutusauton letkusta.

Punaisien autojen vetovoima on voimakkain pikkuväen keskuudessa: Aito Säästöpankin ja Onkkaalan VPK:n Kevätrieha keräsi paikalle lähinnä lapsiperheitä.

Uusien paloautojen digitaalitekniikassa riitti isillekin ihmettelemistä. Automatiikka vapauttaa käsiä letkun varteen: pelastajat saavat keskittyä varsinaiseen työhönsä, kun pumppuja ei enää tarvitse säätää käsin.

Perheet kisailivat Vilpolan pihalle rakennetulla tehtäväradalla, jossa vaadittiin taitoa, tuuria ja ennen kaikkea hyvää yhteishenkeä. Pallon sai lakanalla maaliin, kun peitteen nurkista pitäneet tekivät saumatonta yhteistyötä. Lisäksi reitin varrella tähdättiin tennispalloilla tynnyreihin ja testattiin käsivoimia pulkkaradalla, jossa kitkuteltiin eteenpäin tasamaalla. Kisa huipentui hampurilaisrastille, jossa muut jäsenet kannustivat joukkueen ahmattia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?