Harjannostajaiset: Laajennus- ja peruskorjausprojekti on pysynyt aikataulussa ja budjetissa

11 miljoonan euron Suoraman koulu etenee suunnitelmien mukaan

Kahdessa vaiheessa tehtävä Suoraman koulun peruskorjaus ja laajennus on edennyt sekä laaditun aikataulun että kustannusarvion puitteissa. Ensimmäisen

Suoraman koulun remontti- ja laajennusurakka lähestyy pian puoliväliään.

vaiheen on määrä valmistua ensi kesänä ja töiden toisen vaiheen kesällä 2014. Suururakka saavutti viime viikolla merkittävän virstanpylvään, kun työmaalla juhlittiin rakennuksen harjannostajaisia.

Vaikka koulun nykyinen rehtori Jyrki Taipale ei joutunutkaan odottamaan pitkään toivotun remontin alkua kuin pari vuotta, pääsi häneltäkin harjannostajaistilaisuudessa helpotuksen huokaus.

Vaikka projekti on vielä pahasti kesken – harjannostajaisissa arveltiin leikkimielisesti ainakin yhden peilin olevan vielä kiinnittämättä – nähtiin tilaisuudessa poikkeuksetta tyytyväisiä ilmeitä, kun pitkä odotus on tulossa palkituksi. Suoraman koulun pitkäaikainen rehtori ja opettaja Timo Lehtinen ehti jo jäädä eläkkeelle ennen kuin moneen kertaan siirretty remontti alkoi, mutta hän jaksoi silti iloita yli 40-vuotiaan koulun puolesta.

Lehtinen muistutti puheessaan, etteivät huhut koulun jäämisestä saman tien liian pieneksi pidä paikkaansa.

– Tietoisesti on haluttu välttää mammuttikoulun rakentaminen, ja Suoraman koulu tulee jatkossakin olemaan noin 500 oppilaan koulu.

Koulujen kova täyttöaste on näkynyt muun muassa suunnitelmissa jakaa yläkouluun siirtyvät Suoraman oppilaat Pikkolan ja Pitkäjärven kouluihin. Kilometrin päähän Suoraman koulusta suunniteltavan uuden yhtenäiskoulun vaikutus oppilaaksiottoalueisiin on sivistystoimenjohtaja Leena Pajukosken mukaan vielä tekemättä.

– Koulun paikkaa määriteltäessä käytettävissä ovat olleet alueiden kasvuluvut ja teoreettinen viiden kilometrin säde koulusta, Pajukoski toteaa.

Kangasalan kunta investoi koulutiloihin lähivuosina paljon, kun Suoraman koulun lisäksi työlistalla ovat Huutijärven ja Ruutanan koulujen lisäksi uusi Kyötikkälän yhtenäiskoulu sekä Lamminrahkan uudelle alueelle yhdessä Tampereen kanssa kaavailtu tuhannen oppilaan koulu.

Rakentamisestakin laulanut Suoraman koulun kuoro keräsi ansaitut kehut harjannostajaisissa.

Suoraman koulun peruskorjaus ja laajennus

  • kokonaisala 7181 m2
  • tilavuus 26310 m3
  • rakentamiskustannukset 10,8 milj. euroa
  • Arkkitehtisuunnittelu Arsatek Oy
  • Rakennusurakka Lujatalo Oy

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?