Sappeen Matkailukeskus: Taloudellinen tilanne heijastuu myös laskettelurinteisiin

Luminen talvi taannut hyvät olosuhteet

Sappeen Matkailukeskuksen talvikausi on sujunut vähintäänkin tyydyttävästi. Laskettelurinteet päästiin avaamaan normaalitalven tapaan joulukuun alusta, ja kelit ovat edelleen suotuisat laskettelulle.

– Jatkamme vielä pari viikkoa eli huhtikuun 14. päivään asti täysin normaaleilla aukioloajoilla. Sen jälkeen mietimme rinteiden aukipitämistä kevään etenemisen mukaan. Olemme antaneet lumitakuun 14. huhtikuuta asti, ja sen pitämisessä ei tule olemaan tänä keväänä minkäänlaisia ongelmia, toimitusjohtaja Jouko Poukkanen miettii.

Rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen toteaa, että sääolot ovat olleet ihanteellisia laskettelu- ja hiihtoharrastuksiin.

– Luonnonlunta on reilusti koko eteläisessä Suomessa. Sääolot ovat olleet mukavan talvisia, mutta eivät kuitenkaan liian kylmiä, Puurunen sanoo.

Kuluvan kauden suurin muutos rinnealueella oli Mini-Streetin siirtäminen rinnealueen itälaidalle. Matkailukeskus on saanut muutoksesta paljon positiivista palautetta. Mini-Streetin siirtämisen myötä Sappeelle saatiin rakennettua toinen täysimittainen suorituspaikka-alueen freeski-hiihtäjille sekä lumilautailijoille. Muutos on jakanut myös asiakasmääriä tasaisemmin koko rinnealueelle, joka on puolestaan tasannut hissijonoja.

– Kuluvan kauden trendi on myös ollut, että Sappee on haluttu paikka lumilauta- ja freeski-hiihdon kilpailujen pitopaikkana. Se kertonee sitä, että suorituspaikkamme ovat hyviä kyseisten lajien harrastamiseen. Ilahduttavaa on ollut myös nähdä, että eri turvavarusteiden käyttö lisääntyy. Reilusti yli puolet laskettelijoista käyttää jo kypärää ja selkeästi asia on jo tavallinen, jokapäiväinen juttu, Puurunen kertoo.

 

Taantuma näkyy jonkin verran

Taloudellisen taantuman vaikutukset ovat kuitenkin heijastuneet myös Sappeeseen. Taloudellinen notkahdus näkyy sekä Sappeen kävijöiden ostovoimassa että kävijämäärissä. Kävijämäärät ylittävät kuitenkin edellistalven, jolloin laskettelukausi tosin jäi lyhyemmäksi kuin nyt.

Edellisellä ennätyskaudella 2010–2011 laskettelukausi oli suurin piirtein samanpituinen kuin nyt, ja sen kävijämääristä Sappeella tullaan jäämään viitisen prosenttia. Toisaalta hissilippujen myynnin osalta Sappeella päästäneen kauden 2010–2011 lukuihin.

Majoituspuolella matkailukeskuksen käyttöaste on ollut edellisvuosien tasolla. Majoituspalveluissakin kuluttajien ostovoiman heikkeneminen näkyy siten, että niistä ei ole saatu aivan samanlaista myyntikatetta kuin parhaina vuosina.

Sappeen kesä nojaa vahvasti perhematkailuun. Jouko Poukkanen uskoo, että kesäkaudella saavutetaan aiempien kesien volyymitaso. Toimitusjohtaja lisää, että Sappeen kesäteatterin Juice-musikaalin ennakkokauppa on käynyt mukavasti.

– Tämä vahvistaa sitä näkemystä, että tämänkaltainen tarjonta on juuri sitä, mitä meiltä toivotaankin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?