Pullantuoksuiset kulttuuri-iltamat

Anssi Kasitonni esitti ja esitteli tuoreimpia lyhytelokuvia Tervaniemirockin yleisölle.

Kuhmalahdelle on huomaamatta muodostunut ainutlaatuiset kulttuuri-iltamat. Tervaniemirockin omaleimainen keitos syntyy kiehtovista bändeistä sekä Anssi Kasitonnin lyhytelokuvista.

Tällä kertaa Ars Fennica -palkittu sahalahtelaistaiteilija esitti ja esitteli kaksi tuoreinta lyhytelokuvaansa Planet of Sexes (2012) ja Butterfly’s Effect (2013)

Tervaniemen työväentalolla oltiin vahvasti Planet of Sexes -elokuvan juurilla, sillä suuri osa siitä kuvattu samassa salissa.

– Tuohon tankoon avaruusalus kuvauksissa kiinnitettiin, Kasitonni esitteli ennen elokuvaa.

Venuksen maisemat löytyivät Pälkäneeltä Kantokylän soramontuilta.

 

Valmisteilla uusi filmi ja tulossa uusi levy

”Film & everything: Anssi Kasitonni”, mainitaan Planet of Sexes -elokuvan lopputeksteissä. Tämä kuvaa hyvin sitä, miten kokonaisvaltaisia teoksia miehen lyhytelokuvat ovat.

Kasitonni rakentaa avaruusalukset ja muun rekvisiitan vaivoja säästelemättä. ”Lavasteiden” jokainen yksityiskohta toimii, vaikka ne olisivat kameralta piilossa.

Sahalahtelaistaiteilija kuvaa elokuvansa perinteiselle filmille. Tähän saakka hän on käyttänyt kahdeksanmillistä filmiä, mutta valmisteilla oleva elokuva kuvataan 16-milliselle.

– Ensi kesänä olisi tarkoitus päästä kuvaamaan.

Tervaniemirockissa nähtiin Anssi Kasitonnin uunituore Butterfly´s Effect -elokuva. Ennen kuhmalahtelaisyleisöä se oli esitetty ainoastaan pienelle yleisölle Turussa. Taiteilija kuulostelikin tarkasti, miten nuori yleisö reagoi elokuvan juonenkäänteisiin.

Butterfly´s Effect käsittelee kaaosteoriassa tunnetuksi tehtyä perhosvaikutus -ajatusta: perhosen siivenisku maapallon toisella puolella voi aiheuttaa myrskyn planeetan toisella puolella.

Kasitonnin lyhytelokuvassa hulvattomaan tapahtumakerjuun on nivottu perhonen, lieden äärellä hääräilevä nainen (Tanja Vuorinen), poika (Viljo Vuorinen), varis, kettu ja metsästäjä (Kusti Vuorinen). ”Pääosaa” näyttelee tupakkarassista taiteltu perhosen toukka, jota Kasitonnin kamera seuraa luontodokumentin tapaan.

Elokuvanteon lomassa Kasitonni on ehtinyt myös studiolle. Anssi 8000 & Maria Stereon uusi albumi julkaistaan lähiaikoina, ja kesällä kaksikon on tarkoitus palata myös esiintymislavoille.