Pohjassa terveystempaus lauantaina

Pohjan kylässä järjestetään terveystempaus lauantaina 13.4. kello 10–13. Viimekeväinen kylätapahtuma oli hyvin suosittu, joten se päätettiin uusia nyt hieman eri ohjelmalla. Sydänviikko alkaa tänä vuonna 14.4, ja Pohjan terveystapahtuma tähdättiin siten, että se pääsee aloittamaan teemaviikon.

Kuhmalahden sivuapteekin toimistohuoneessa pitää vastaanottoaan nalletohtori kello 11–13 Lapset voivat tuoda nalleja, nukkeja tai pehmoleluja nalletohtorin tutkittavaksi ja hoidettavaksi. Tohtorina toimii lääketieteen kandidaatti Elena Alanko. Apteekin takahuoneessa mitataan kehonkoostumusta. Mittaamalla saa selville rasva- ja lihasprosentin. Mittauksen suorittaa farmanomi Elise Seppälä. Voi hyvin -hanke sekä Tampereen diabetesyhdistys jakavat tietoa diabeteksesta ja tekevät diabeteksen riskitestejä ulkoalueella. Pistettä hoitaa Marjatta Stenius-Kaukonen.

Kuhmalahden VPK:n naisosasto myy soppatykistä maukasta lihakeittoa, ja Vehkajärven Martoilla on toimintapiste ulkotiloissa. Tarmo-kauppa tarjoaa kahvia ja munkkia. Esillä on materiaalia sydänterveyden edistämiseksi.

Terveystempauksen tarkoituksena on yhdistää yritysten ja yhdistysten voimia. Tapahtuma on osa Vehkajärven Marttayhdistyksen 80-vuotisjuhlavuotta.