Sydämellisesti onnea, kirkkoherra Jari

Jari Kemppaisen syntymäpäivävieraat tarvitsivat Pälkäneen isoimman salin, että kaikki mahtuivat mukaan.

Pälkäneen kirkkoherra Jari Kemppainen vietti 50-vuotispäivänsä iltaa yhdessä seurakuntansa kanssa – tietenkin kirkossa. Mikään muu tila Pälkäneellä ei olisi juhlaväelle riittänytkään, sillä kutsun kuuli lähes 400 vierasta. Tai oikeammin sanottuna ystävää.

– Aina syntymäpäivää vietettäessä jokainen haluaa osoittaa olevansa päivänsankarin paras kaveri. Kuka meistä täällä on paras – ei kukaan! Me ollaan kaikki Jarin parhaita ystäviä, hehkutti Aimo Kokkola.

Siinä hän oli varmasti omalla tavallaan oikeassa, sillä vuonna 2002 Pälkäneen kirkkoherraksi valittu Jari Kemppainen on osoittanut olevansa paitsi seurakunnan määrätietoinen kehittäjä ja itsetunnon kohottaja, myös jokaisen kuunteleva ja välittävä, arkipäivän tasolle astuva ystävä.

Juuri vietetyn pääsiäisen kirkastama valkoiseen verhottu kirkko, kaunis kevätilta ja täysi kirkkosali muodostivat juhlallisen kehyksen tilaisuudelle, mutta tunnelma oli alusta loppuun kodikas.

Päivänsankari suuntasi sekä syntymäpäivälahjarahansa että kirkkoillan kolehtituoton

Päivänsankari tutulla paikallaan.

lähetystyön ja erityisesti virolaisen ystävyysseurakunta Pilistveren hyväksi ja kehotti viettämään juhlaa enemmän näiden kuin hänen itsensä kunniaksi.

Mutta ei se auttanut. Yleisön ja esiintyjien suurimpana riemuna oli joka tapauksessa toivoa onnea kirkkoherra Jarille laululla, soitolla, puheilla, runoilla, sävellyksillä ja rukouksilla.

– Juhlitaan sitä Jumalan armoa, joka Jarin kautta tulee meidän kaikkien iloksi, ehdotti Pilistveren kirkkoherra Hermann Kalmus.

 

Jarista iloa riittää

Emmi Kemppainen puhui isälleen.

Hermann Kalmusin lisäksi puheenvuoro oli varattu päivänsankarin tyttärelle Emmi Kemppaiselle, joka totesi, että hänellä on kaksi yhtä hyvää isää: oma isä ja Taivaan isä.

Mutta puhuttavaa oli muillakin – jokainen esiintyjä halusi muistella yhteisiä hetkiä Jari Kemppaisen kanssa ja toivoa niitä lisää. Tilaisuus venähti lopulta yli kaksituntiseksi, jotta jokainen ehti sanoa sanottavansa.

Seurakunnan työntekijät esittivät yhdessä laulaen perinteisen päivänsankarin kronikan esimiehestään.

Kronikan sanoittajana oli nuorisotyöntekijä Marianne Jaakkola ”sekä moni muu”, ja esitys sai monet Pälkäneen sielunpaimenen tuntevat yleisön joukossa hymyilemään. Kertosäe Jarista meille iloa riittää, tarttui monen korvaan.

– Hyvä ettette kaikkea minusta tiedä, Jari Kemppainen huomautti kuitenkin esityksen jälkeen.

Pälkäneen seurakunnan kuorot aloittivat musiikkiohjelman Ritva Huomon johdolla. Kirkkokuoro, Caritas ja lapsikuoro esittivät Pekka Simojoen kappaleet Pyhiinvaeltajan laulu ja Ylitse merten sekä tansanialaiseen kansansävelmään perustuvan laulun Aurinko tanssii, jonka on suomeksi sanoittanut Piia Perkiö.

Omat tervehdykset ystävänsä juhlaan toivat gospelmuusikot Pekka ja Arja Simojoki ja Jukka Salminen sekä paikallinen laulaja-trubaduuri

Teatteri Betan Jouni Laine pappismunkin hahmossa.

Aimo Kokkola, jotka kaikki esittivät omia laulujaan, harkitusti päivänsankaria varten valittuja.

Tilaisuudessa esiintyi myös Jouni Laine teatteri Betasta Hyvinkäältä. Loppupuheen ja rukouksen piti seurakuntapastori Heikki Repo ja loppumusiikista vastasivat Ritva ja Matti Huomo pianolla ja trumpetilla.

Aimo Kokkola esitti laulun, joka oli syntynyt hiihtoretkellä Jari Kemppaisen kanssa.
Illan ohjelma huipentui Arja ja Pekka Simojoen lauluihin.