Kaukkalan Ratsastajat: Uusi seura haluaa tarjota laadukasta toimintaa erityisesti lapsille ja nuorille

Maalaisuudestaan ylpeä

Kaukkalan Ratsastajat aloitti toimintansa maaliskuun alussa. Kuluvan vuoden aikana seura järjestää avoimen keppihevoskilpailusarjan.

Sydän-Hämeen uusin ratsastusseura on maalaisuudestaan ylpeä. Kaukkalan Ratsastajien (KauRat) tavoitteena on tarjota erityisesti lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisille laadukasta toimintaa lähellä kotia.

–­ Ratsastaminen on taitolaji, ja haluamme kasvattaa hyviä hevosharrastajia. Kun ihminen toimii oikein, hevosetkin voivat hyvin. Haluamme osaltamme myös perehtyä erilaisiin nuorten työllistämismahdollisuuksiin ja yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa hakea erilaisia valtakunnallisia seuratukia kehittääksemme maaseudulla asuvien lasten ja nuorten harrastustoimintaa kohtuukustannuksin, Marissa Henttinen Kaukkalan Ratsastajista kertoo.

Kaukkalan Ratsastajat vietiin seurarekisteriin maaliskuun alussa. KauRat toimii tiiviissä yhteistyössä Luopioisten ratsastuskeskuksen Tallitoimikunnan ja Luopioisten ratsastuskeskus Oy:n kanssa. Harjoittelutilat ja talutusratsastuksessa käytettävät hevoset ja ponit löytyvät ratsastuskeskuksen tiloista. Seuran jäsenyys ei kuitenkaan vaadi sidonnaisuutta ratsastuskouluun.

– Hyvä ja toimiva yhteistyö auttaa meitä tuottamaan hyviä harrastuspalveluja kaikille hevos- ja ratsastusasioista kiinnostuneille, Henttinen lisää.

15-vuotisen uran erilaisessa järjestötoiminnassa tehnyt ja vuodesta 1996 ammattilaisena hevosten parissa toiminut Henttinen kertoo, että seuran perustaminen ei ollut mikään ylitsepääsemätön projekti.

­– Kyllähän se tietämystä vaati, mutta olen ollut sen verran paljon mukana erilaisissa järjestö- ja yhdistystehtävissä, että käytännön asiat hoituivat lopulta aika kivuttomasti, Henttinen miettii.

 

SRL:n jäsenseura

Kaukkalan Ratsastajat hyväksyttiin Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuraksi. Sydän-Hämeen alueelta löytyy neljä muutakin SRL:n jäsenseuraa: pälkäneläiset Ratsastusseura PR-88 ja Sydän-Hämeen Ratsastajat sekä Kangasalan Ratsastajat ja Laaksolan Ratsastusseura Kangasalta.

Marissa Henttinen pitää vain hyvänä, että alueelta löytyy useita mahdollisuuksia ratsastuksen harjoittamiseen.

– Koko Suomenkin tasolla puhutaan jatkuvasti enemmän siitä, että koko väestö pitäisi saada liikkumaan enemmän. Me tuemme omalta osaltamme tätä tavoitetta. On vain hyvä, jos ihmisillä on mahdollisuus valita juuri itselleen sopiva seura. Ratsastus on kuitenkin niin laaja-alainen käsite, että se tarjoaa mahdollisuuden harrastamiseen monesta eri näkökulmasta, master-ratsastuksenopettajan pätevyyden omaava Henttinen sanoo.

Henttinen jatkaa, että tämä vuosi näyttää pitkälti sen, millaisiin lukemiin uuden seuran jäsenmäärä alkaa asettua. Oma logokin seuralle on suunnitteilla, mutta sen kanssa ei hoppuilla.

– Ensin keskitymme käytännön asioihin ja siihen, että saamme homman pyörimään suunnitellulla tavalla.

 

Avoin keppihevoskilpailusarja

Kaukkalan Ratsastajat järjestää erilaista kerhotoimintaa Heppa- ja Tallikerhon kautta kaikille hevosista ja tallitouhuista kiinnostuneille. Heppakerhossa keskitytään hevostaitoihin ja keppihevosliikuntaan.

– Keppihevosten kanssa tehdään samoja asioita kuin oikeidenkin hevosten kanssa: käydään maastossa, harjoitellaan kouluratsastuksen kuvioita sekä ylitetään esteitä ja puomeja esteratsastuksen tapaan, Henttinen kertoo.

Tallikerhossa keskitytään puolestaan tallin puuhiin ja kerrataan Heppakerhon hevos- ja liikuntataitoja. Kerhokertojen jälkeen lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus kokeilla ratsastusta talutusratsastuksen kautta.

Kuluvan vuoden aikana KauRat järjestää kaikille avoimen keppihevoskilpailusarjan. Keppihevosten kilpailusarjassa radat vaihtelevat ja tehtävien kirjo vaihtelee oikeiden hevoskisojen tapaan. Sarjan ensimmäinen osakilpailu käytiin pääsiäisenä.

– Kilpailusarjan lopuksi palkitsemme mukana olleita keppihevosratsastajia mukavilla palkinnoilla, Henttinen mainitsee.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?