Versaillesin loistoa Kuhmalahdella

Kuhmalahdella palataan huhtikuussa hetkeksi Aurinkokuninkaan aikaan, kun Pirkanmaan musiikkiopiston barokkiorkesteri tuo kirkkoon esityksensä Loisto – musiikkia Versailles`n hovista.

Esityksellä voi katsoa olevan pitkät juuret. Laskiaistiistaina 1646 firenzeläinen 14-vuotias myllärinpoika Giovanni Lulli esiintyi katukarnevaalissa viulua soittavana harlekiinina. Taitava poika kiinnitti Guisen ritarin huomion ja tämä otti pojan matkassaan mukaan Ranskaan. Ei kestänyt kauan, kun Lullista tuli nuoren Aurinkokuninkaan luottomuusikko. Ranskalaisella nimellään Jean-Baptiste Lully hän tuli kuuluisaksi ja uudisti koko orkesterisoiton kuninkaan hovissa. Lullyn musiikki valloitti koko silloisen Euroopan ja tehoaa yhä edelleen loistollaan ja voimallaan.

Musiikkiopiston konsertin ohjelmassa kuullaan osia Lullyn oopperoista, komedioista ja baleteista. Mukana on myös Versailles’n hovissa vaikuttaneen gambisti Marin Marais’n musiikkia.

Esittäjinä ovat Pirkanmaan musiikkiopiston barokkiorkesteri yhdessä vanhan musiikin ammattilaisten Varpu Haaviston, Airamaria Lehtipuun ja Annamari Pölhön kanssa.

Konsertti pidetään Kuhmalahden kirkossa perjantaina 19.4. kello 19. Ovella myytävien ohjelmien hinta on kymmenen euroa.