Kukkia kirkkaaksi

Jokainen armasta Natura-järveämme, Kukkiaa, hiemankin pitemmän aikaa seurannut on tuskin voinut olla huomaamatta järven vähittäistä nuhraantumista. Vesi on huomattavasti aiempaa sameampaa, kalanpyydykset näljääntyvät, lahdet kasvavat umpeen ja kaiken ”kruununa” karvalehti uhkaa täydentää järven tuhon. Laadun ohella myös veden määrässä, eli pinnankorkeudessa on usein toivomisen varaa.

Kukkian tilasta huolestuneina päätimme pienellä joukolla tarttua toimeen järven tilan parantamiseksi. Toiminnan virallistamiseksi olemme elvyttäneet kymmenisen vuotta tauolla olleen Kukkian Suojeluyhdistyksen. Myöhemmin ilmoitettavana aikana pidettävässä vuosikokouksessa valitaan yhdistyksen johto ja esitellään toimintasuunnitelma.

Nyt on menossa kiivas jäsenhankinta, joka onkin käynnistynyt varsin lupaavasti. Suuri jäsenmäärä tuo uusia ideoita, kontakteja ja eri alojen asiantuntemusta ja antaa yhdistyksellemme painoarvoa ja uskottavuutta asioidessamme viranomaisten kanssa.

Jos tunnet Kukkian asian omaksesi, liity joukkoomme! Ilmoittautumislomakkeen löydät  Luopioisten kirkolta Mikkolan Navetalta ja Säästöpankista sekä Puutikkalan kyläkaupasta. Ilmoittautua voi myös sähköpostitse sihteeri Pia Rämölle, ramo.pia@gmail.com tai puheenjohtajalle, hannu.uusikartano@kolumbus.fi.

Hannu Uusikartano